Хичо: Русия ми напомня България

OFFNews 31 октомври 2018 в 10:11 1771 0

Бившият футболист на Левски Николай Димитров - Хичо сравни живота в Русия с този в България. Халфът в момента е част от Урал Екетиринбург, а преди това е играл и в турския шампионат и има поглед и върху живота в южната ни съседка.

"В Русия ми харесва много. Живял съм доста години и в Турция и не ми беше лесно. Всичко ми беше чуждо - културата, религията. В Русия пък се чувствам като в България, затова ми е много комфортно, както и на съпругата и дъщеря ми.

Тук ми е като втори дом. Дори обмислям след края на кариерата си да остана в Русия и да се опитам да стана треньор. Рано ми е обаче да мисля за това, все още ми се играе", казва Димитров.

"Руската Премиер лига се отличава много от другите първенство. Футболът тук е много силов. В Турция в 80 процента отборът мисли за атака, докато тук в 20-30 процента. Трябваше ми време да се адаптирам. Но ми е интересно, особено в последно време.

Стана много непредсказуемо - аутсайдерите побеждават лидера. Затова и футболът е толкова велика игра. За мен руското първенство е в топ 6 на европейските шампионати", завършва Хичо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови