Ексклузивно Борисов: Не съм оптимист - летим към нови избори. По-добре ужасен край сега

Голяма бъркотия около България - Унгария, валят заплахи със съд

OFFNews 11 ноември 2023 в 20:38 2639 0

Гонзо

Снимка БФС

Гонзо има свидетели

Голяма бъркотия настана около евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември. Мачът трябваше да се проведе в София, но на 6 ноември от БФС обявиха, че се мести при празни трибуни в Пловдив. Строителят на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов заяви, че съоръжението не е безопасно, а от БФС настояват, че е.

След размяна на реплики в медиите стана ясно, че нещата ще стигнат до съд между строителя и шефове въйв футболния съюз.

Техническият директор на БФС Георги Иванов излезе днес с официална позиция по повод обвиненията на Илиян Филипов, който твърди в социалните мрежи, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов.

Според пост на Филипов в социалните мрежи, Запрянов му казал, че ако не осигури необходимото за провеждане на срещата на “Колежа” между националните отбори на България и Унгария, то от БФС ще отнемат лиценза на стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив.

Иванов в изявление пред БТА заяви, че подобни твърдения не отговарят на истината, никой не е бил заплашван и той го гарантира, тъй като е присъствал на разговора. Единствено е бил дискутиран въпроса как е възможно стадион "Христо Ботев" в града под тепетата да не е опасен с публика, а да е опасен за здравето без наличието на зрители. Бившият централен нападател заяви, че в петък Филипов е поел ангажимент да спре строителните дейности, да обезопаси обекта, за да се проведе европейската квалификация България - Унгария.

"Категоричен съм, че лицето Илиян Филипов е лъжец! Лично ще го подведа под съдебна отговорност. Не само аз, но и Българският футболен съюз заради клеветите по адрес на заместник изпълнителния директор Христо Запрянов! Няма никакви заплахи, аз лично присъствах на разговора между него и Филипов и ви гарантирам, че никой не е бил заплашван. Единствено бе дискутиран въпросът защо мачове от българското първенство на ст. „Христо Ботев“ са безопасни според неговата оценка, а мач без публика на националния отбор изведнъж се оказва опасен!?", пита Иванов.
"В мнократните ни разговори на живо в петък Филипов пое ангажимент пред мен и пред още доста свидетели, че може да спре строителните дейности, да обезопаси обекта и двубоят България – Унгария да се играе безпроблемно на ст. „Христо Ботев“ в Пловдив".

"Уговорихме се и той пое ангажимент да подготви становище и да ми го изпрати за сведение. Получих това становище от него, мога да го докажа на всеки, който се интересува. Всичко е в телефона ми. Цялата кореспонденция. Защо след това той не го подписа и се отметна, е друг въпрос. Повтарям – този човек е лъжец и ще бъде осъден!"

"Запознал съм кмета на гр. Пловдив с цялата ситуация и всички изключително тежки последствия за целия български футбол – не само за националия отбор, ако двубоят България – Унгария не се състои в четвъртък. Лицето Илиян Филипов е този, който ще направи така, че футболът в България да понесе огромен удар!", завърши Георги Иванов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх