ФИФА предложи автоматично удължаване на договорите след 30 юни

OFFNews 07 април 2020 в 22:15 1700 0

Международната футболна федерация ФИФА предложи автоматично да бъдат удължени договорите на футболистите, чиито контракти изтичат на 30 юни, до фактическото приключване на настоящия сезон.

По принцип срокът 30 юни е стандартен, като към тази дата вече са приключили основните футболни първенства.

Пандемията от коронавирус спря футбола и предизвика хаос в програмата и правилата за този сезон, като не е ясно кога и как ще завърши. Футболните власти не могат да планират нищо, тъй като всичко зависи от развитието на пандемията.

Трансферните прозорци също ще бъдат съобразени с датите на приключване на настоящата кампания и започването на следващата, но точните срокове ще бъдат съобщени допълнително. Вече се чу, че летният трансферен прозорец може да се слее със зимния през януари.

Също така ФИФА насърчи клубовете и футболистите да работят съвместно в намирането на решения относно възнагражденията по време на периода без футбол, който носи огромни финансови загуби за всички, свързани с играта.

Големите клубове като Ювентус, Барселона и други вече редуцираха възнагражденията на играчите с цел да запазят доходите на неигровия персонал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!