Фъргюсън си посипа главата с пепел заради Бербатов

OFFNews 20 март 2017 в 15:45 4429 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че нападателят Димитър Бербатов не е заслужавал да остане извън групата за финала на Шампионската лига през 2011 година срещу Барселона на "Уембли".

Решението на Фъргюсън изуми футболния свят, тъй като в този сезон Митко беше водещ реализатор на тима и стана голмайстор на Премиър лийг. След този епизод отношенията между Бербатов и Фъргюсън рязко се влошиха и впоследствие българинът напусна.

Фъргюсън припомня, че три години по-рано е имал подобен проблем с Парк Джи Сун, който е бил страхотен през целия сезон, но той го е оставил извън групата за финала с Челси през 2008 година в Москва. Тогава мачът завърши 1:1, а Юнайтед спечели с дузпи.

"Димитър Бербатов бе в същата роля на "Уембли" и го прие зле. Не заслужаваше да го оставя извън групата. Никой играч не заслужава да гледа такива мачове отстрани, затова на семинарите в УЕФА обсъждаме възможността в такива финални двубои всеки отбор да може да разчита на по 11 резерви, за да не се оставят играчи извън групата", добави специалистът, който ще се завърне на скамейката на "Олд Трафорд" за благотворителен мач, който организира халфът на "червените дяволи" Майкъл Карик, а събитието ще се състои на 4 юни.

Двата отбора, които ще играят един срещу друг са тима на Юнайтед от 2008 година, който спечели Шампионската лига и звездна единайсеторка, селектирана от Карик. Фъргюсън ще води "червените дяволи" клас 2008 към победа, докато Хари Реднап ще ръководи избраниците на халфа.

"Много се радвам, че ще видя отново играчите. Но да си призная честно треньорската професия не ми липсва. Липсват ми големите мачове, но аз направих своя избор и сега му се наслаждавам", завърши Фъргюсън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови