Фандъкова поиска засилена охрана около ПСА и палатките

OFFNews 23 август 2023 в 14:52 3882 4

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Феновете на Левски стреснаха Фандъкова

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) обяви, че предприема мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в София в четвъртък - 24 август.

Мерките са свързани с провеждането на футболна среща от турнира на Лига на конференциите между Левски и германския Айнтрахт Франкфурт, от 20:00 часа на Националния стадион „Васил Левски“, съобщиха от СДВР.

По-рано днес кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че е поискала засилено полицейско присъствие около Паметника на Съветската армия (ПСА), познат още като МОЧА, във връзка с предстоящата футболна среща. Припомняме, че през миналата седмица привърженици на футболния клуб разбиха с чук поставена от БСП плоча на противоречивия монумент, чието преместване извън центъра на града предстои.

От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Феновете на Левски ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В, и част от Г, а тези на Айнтрахт Франкфурт през вход 23 и 24 на сектор Г и вход 25 на сектор А.

Полицията ще следи за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща за домакинската агитка има частна охранителна фирма, а за гостуващата - СДВР, чиито задачи са да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на срещата. За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18:00 часа.

Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града.

При пускането в продажба на билетите за мача, имаше опашки от стотици фенове пред фенклуба и касите на стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, както и пред касата на националния стадион „Васил Левски“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

4

случайно прочетох

23.08 2023 в 17:38

:–)))))))))))))))))
Поср@ха се от страх :–)))))))))))))))))

905

3

Putyo

23.08 2023 в 17:25

Нещо друго от учителка по руZZки, специализирала в Северната джамахирия очаквали ли сте?!

-1974

2

Владè

23.08 2023 в 16:35

Чорба бате.

788

1

jorj

23.08 2023 в 15:49

Идиотизъм! За нарушаване на закона от страна на Мая Общата & израждане няма мвр, а за Левски & мвр!!!

 
X

Да помогнем на украинските деца!