Европа се смее на хореографията на фенове на Карабах

OFFNews 24 октомври 2017 в 10:23 3195 0

Кадри от атмосферата на стадиона в Баку преди мача между азербайджански Карабах и Атлетико Мадрид от Шампионската лига станаха хит. Група местни фенове издигнаха листа във формат А4, грижливо пъхнати в найлонов джоб, с отпечатани върху тях буквите от името на любимия им тим.

Скромната хореография предизвика смях в цяла Европа, като сравненията с обстановката на стадионите на Борусия Дортмунд, Селтик, Барселона, Байерн и Ювентус бяха неизбежни.

Азерите гордо преглъщаха подигравките, но търпението им се изчерпа, след като в тях се включи и турския вестник “Сабах”. Това веднага предизвика реакция в азербайджанската футболна общественост.

Двете страни са много близки, а турските фенове се разграничиха от изданието, като подкрепиха колегите си от Карабах. Хит в последния кръг в турското първенство станаха спонтанно организираните флашмобове, на които привърженици на Галатасарай, Бурсаспор, Трабзонспор и други клубове имитират хореографията от Баку.

Идеята за хореографията е на Махир Мамедов, който заяви, че е разстроен от подигравкител, но ще продължи да подкрепя любимия си отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!