Диего Симеоне даде категоричен отговор дали ще напусне Атлетико Мадрид

Василен Петров 12 октомври 2022 в 12:31 863 1

Диего Симеоне

Снимка Getty images

Наставникът не може да си представи да работи в друг отбор, освен Атлетико Мадрид.

Мениджърът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне напълно отрече появилите се информации, че ще напусне клуба. 

Подобни слухове изникнаха, след като "дюшекчиите" допуснаха две поредни поражения в Шампионската лига и тази вечер ще преследват задължителна победа срещу белгийския отбор Брюж, за да запазят шансовете си за класиране в следващата фаза на турнира. 

Испанският тим е последен в група "В" с актив от 3 точки, колкото са събрали и тимовете на Порто и Байер Леверкузен, докато Брюж е едноличен първенец с актив от 9 пункта. Медиите в Италия смятат, че нова загуба от белгийците ще подложи Симеоне на огромен натиск, който ще доведе до оставката му след повече от десетилетие начело на клуба. 

"Никъде няма да ходя, оставам тук", заяви аржентинският специалист, извел Атлетико до два трофея в Ла Лига, два финала в Шампионска лига и две титли в Лига Европа. 

"Усещането ми е, че имам същата сигурност за поста си, каквато съм чувал винаги. Онзи ден ме питаха дали виждам себе си някъде другаде и моят отговор беше "не, никъде другаде", сподели още Симеоне. 

"Ако можех да си представя, че напускам, значи напускам наистина. Тук съм. Винаги съм искал да превърна това, което чувствам и това е причината да остана тук толкова дълго време", обяви наставникът. 

Той доста често търпи критики и неодобрение заради решението си да залага на португалския национал Жоао Феликс в нападение, макар футболистът да няма нито един гол през настоящата кампания.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови