Буфон се сбогува с Ювентус след победа над Верона и седма поредна титла (видео)

OFFNews 19 май 2018 в 17:56 2981 0

Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон се сбогува с Ювентус при победата на торинци с 2:1 над Верона в мач от последния кръг на Серия "А".

Вратарят беше сменен в средата на второто полувреме, при резултат 2:0, като моментът беше много емоционален и легендата, съотборниците му, тифозите, не успяха да сдържат сълзите си.

Раздялата с Джиджи може да се равнява единствено с тази, която имаше Франческо Тоти преди година, когато той сложи край на многогодишното му приключение с любимата Рома.

След смяната Буфон премина покрай всички трибуни, фенове се надпреварваха да се докоснат до него, а той уважи всички. След мача Юве получи седмото си поредно Скудето, което вратарят вдигна над главата си.

Иначе головете за шампионите бяха дело на Даниеле Ругани (50) и Миралем Пянич (52), а за Верона се разписа Алесио Черчи (76). Последен мач за "бианконерите" изигра и Стефан Лихтщайнер, който също беше неизменен участник в седемте поредни титли. В края на срещата швейцарският ветеран изпусна дузпа.

Настроението в Торино бе празнично, като това повлия сериозно и върху представянето на двата тима. Голямата цел на "черно-белите" тифози през този следобед беше да отдадат почит на своя митичен капитан - Джанлуиджи Буфон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews