Буфон напусна ПСЖ с цитат от Хемингуей

OFFNews 06 юни 2019 в 10:36 3057 0

Вратарят Джанлуиджи Буфон напусна тима на Пари Сен Жермен, след като двете страни стигнаха до решение да не подновяват договора на бившия италиански национал.

Легендата на Ювентус премина в парижкия клуб миналото лято, като голямата му цел бе да спечели с ПСЖ Шампионската лига за първи път в кариерата си, но това не се случи.

В социалните мрежи Буфон обяви оттеглянето си, като написа прочувствено обръщение към феновете на ПСЖ, Париж и Франция, което започна с цитат от Ърнест Хемингуей за френската столица.

Буфон допусна някои грешки в най-престижния европейски клубен турнир, включително и при отпадането от Манчестър Юнайтед на осминафиналите на надпреварата.

“След съвместни дискусии ПСЖ и Джанлуиджи Буфон решиха да не подновяват договора на легендарния вратар, който изтича на 30 юни тази година”, потвърдиха от клуба.

Буфон изигра общо 25 мача във всички турнири за парижани през изминалия сезон. Все още не е ясно дали 41-годишният Буфон ще продължи кариерата си в друг отбор или ще спре с футбола.

Агентът му Силвано Мартин вече обяви, че интерес към вратаря не липсва.

"Джиджи не планира край на кариерата. Сега ще си помисли няколко дни и ще решим какво да правим.

Телефонът ми не спира да звъни. Приятно е да има такъв интерес към него", казва Мартин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови