Бербатов ще оспорва в съда избора на Михайлов за президент на БФС

OFFNews 12 октомври 2021 в 18:47 1581 0

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че ще обжалва в съда резултатите от изборите на проведения днес извънреден конгрес на централата. На него беше преизбран Борислав Михайлов, който управлява от 2005 година.

Само един глас беше достатъчен на бившия вратар да спечели вота още на първи тур, като получи 241 срещу 230 за Бербатов. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и рекордьор по голове за националния отбор се опита да каже нещо от трибуната, но беше овикан от делегатите, които явно са дали гласа си за Михайлов.

"Разочаровани сме, че 20 клуба от Благоевград не бяха допуснати до Конгреса по неясни причини. Вотът е такъв, какъвто е, но има нарушения, които се опитваме да оспорим. 483 присъстващи делегата в залата, изкараха ги така, че по-малко могат да гласуват. Трикове, които играят в тяхна полза.

Питаме защо няма балотаж. Водещият на цялата шоу програма опита да каже нещо, но не разбрахме какво.

Ще оспорваме резултата. Има съд. Един глас не им достигна, но те го извъртяха.

Загубата е за нас в този случай, но това не е правилното решение. Опитахме да го оспорим, да кажем, че това не е правилно. Че присъстващите се броят, самият водещ каза, че има 483 регистрирани делегати и на победителя му трябват 242 гласа, а те имат 241.

Няма да се откажем, ще си търсим правата в съда.

Няма от какво да се срамуваме, излизаме с високо вдигнати глави, продължаваме да се борим.

Самото гласуване беше прозрачно.

Смятаме, че трябва да има конгрес през март месец.

Изпълкомът, който се гласува, е почти същият, Апостол Апостолов е вътре, президентът на Локомотив София също.

В моя проектоизпълком бяха хора от футболните среди, но без президенти на футболни клубове", коментира Димитър Бербатов пред репортерите след конгреса.

Иначе Борислав Михайлов, предложи 17 човека за гласуване в 14-членния Изпълком на федерацията.

Сред номинираните са шест нови имена. Това са бизнесметът и бивш футболист на Левски и Локомотив Пловдив Веселин Балевски, президентът на Локомотив София Иван Василев, кметът на Велико Търново Даниел Панов, шефът на Национална спортна база Пламен Манолов, бившият съдия и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов и шефът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

Сред останалите предложния са депутатът от ДПС Камен Костадинов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, Валентин Михов, шефът на Аматьорската лига Румен Вълков, Атанас Фурнаджиев бившият собственик на Левски Спас Русев.

В момента се приемат още предложения за членове на Изпълкома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews