Барселона пак разплака Реал и промени историята

OFFNews 03 март 2019 в 08:54 1569 0

Снимка fcbarcelona.com

Шампионът на Испания Барселона записа втора победа в рамките на няколко дни срещу Реал Мадрид след като спечели 1:0 на "Сантиаго Бернабеу" в дербито на 26 кръг на Ла Лига. Три дни по-рано "каталунците" спечелиха с 3:0 в отново като гости на европейския клубен шампион, отстранявайки ги от турнира за Купата на краля. В герой за победителите в съботната вечер се превърна хърватският полузащитник Иван Ракитич, който отбеляза единственото попадение в мача 26-та минута, а разликата между двата отбора вече е цели 12 точки.

С победата си Барса вече има повече успехи от Реал във всички официални мачове помежду им - 96:95 и за първи път от 87 години насам има предимство в директните двубои. Освен това "блаугранас" стана първият отбор в историята на Ла Лига, който печели четири пъти поред на "Сантиаго Бернабеу".

В 12-та домакините създадоха първа притесниха своя съперник. Удар на Варан се отби в тялото на Клеман Ленгле, а секунда по-късно Тер Стеген улови топката след шут на Тони Кроос. В 19-та Меси и Луис Суарес комбинираха помежду си, аржентинецът излезе сам срещу Куртоа, но в опита си да го прехвърли не уцели вратата.

В 22-ата Винисиус проби отляво и пусна топката към Бензема. Тя обаче стигна до Модрич, който стреля, но отново Ленгле застана на пътя на кълбото. Четири минути по-късно гостите ликуваха. Ново двойно подаване, този път между Сержи Роберто и Ракитич, изведе хърватина очи в очи срещу вратаря и с елегантно копване направи резултата 0:1.

До края на първата част с пропуски се отличиха Меси и Модрич, а удар на Рамос в носа на аржентинската звезда на Барса остана незабелязан от главния съдия. Той не изчака сигнал от стаичката за видеоповторения и даде край на първото полувреме.

В началото на второто полувреме "лос бланкос" опитаха да наложат натиск, но в 52-та минута едва не получиха втори гол. Груба грешка на Карвахал изведе Суарес, като само бързата намеса на Варан предотврати гола. В 56-та минута Винисиус овладя в наказателното поле и стреля, но Марк-Андре тер Стеген отново успя да се намеси.

В 70-та минута Дембеле бе изведен от Меси и стреля в долния ляв ъгъл на Куртоа, но белгиецът внимаваше. Две минути по-късно отново Винисиус тормози защитата на "каталунците", но ударът му от около двадесет метра мина малко над гредата. В 77-та Асенсио потърси дузпа след контакт с Жерар Пике, но такава не бе отсъдена. Сержи Роберто проби по десния фланг в 85-та минута, но когато трябваше да даде точен пас точността му изневери. В последните секунди Меси завъртя топката, а Куртоа просто я изгледа. За негов късмет тя мина встрани от вратата, но времето изтече и така Барселона се поздрави с трите точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови