Ще позволи ли Реал пореден шамар от Барса или ще остане в битката за титлата?

Георги Терзиев 02 март 2019 в 13:30 1670 0

Тази вечер в 21:45 ще се изиграе може би последното "Ел Класико" за сезон 2018-19 при условие, че двата отбора не се засекат в Шампионската лига. През седмицата "Блаугранас" изхвърлиха столичани от турнира за Купата на краля след звучно 3-0 насред "Сантиаго Бернабеу", а днес ще направят опит окончателно да откажат Реал от надеждите им за титлата в Ла Лига. Барселона води класирането след 25 изиграни кръга с 57 точки, докато "Кралският клуб" е на трета позиция с 48. Втори пък е отборът на Атлетико Мадрид, който ще дебне всяка една грешна стъпка на днешните гости.

По-рано през сезона Реал загуби визитата си в шампионата на "Камп Ноу" с 5-1, което се оказа и последен мач за тогавашният наставник на 12-кратните шампиони на Европа Юлен Лопетеги. Три гола в този мачи заби уругвайският нападател на "каталунците" Луис Суарес, а по един добавиха Филипе Коутиньо и Артуро Видал. Суарес отбеляза и два от трите гола в мача реванш за Кралската купа, игран преди три дни. Любопитен факт е, че Реал не успя да спечели последните пет двубоя във всички турнири срещу Барселона, а последните две домакинства на този съперник загуби с 0-3. Отделно "Лос бланкос" загуби последния мач у дома в Ла лига отстъпиха с 1:2 на Жирона. Появиха се и слухове, че при нов "бял" провал, старши треньорът Сантиаго Солари ще бъде заменен.

Серхио Рамос ще е на разположение на Солари, след като пропусна двубоя с Леванте от последния кръг, но заради натрупани жълти картони Начо  отпада от сблъсъка. Очаква се Солари да заложи на същите полеви футболисти от последното "Ел Класико", като единствената промяна ще бъде включването на Тибо Куртоа вместо Кейлор Навас. Серхио Регилон ще бъде отляво на отбраната, а Карвахал отдясно. В сърцето на защитата ще действат Серхио Рамос и Рафаел Варан. Кроос, Каземиро и Модрич ще оперират в средата на терена, а лидер на атаката ще бъде Карим Бензема. Винисиус Жуниор и Лукас Васкес ще му помагат по двете крила.

Хората на Ернесто Валверде влизат в двубоя с приповдигнат дух и 9 поредни мача без загуба във всички турнири. Последното им поражение в шампионата от 11 ноември миналата година, когато отстъпиха срещу Бетис с 3:4. Гостуването тази вечер на Реал Мадрид със сигурност пропуска Рафиня, а Томас Вермаелен е под въпрос. Очаква се Нелсон Семедо да се върне в титулярния състав и да заеме позицията си в дясната зона на защитата, тъй като с бързината си може да обезвреди Винисиус. От контузия се завръщат защитникът Самюел Умтити и халфът Артур. Бразилецът най-вероятно няма да бъде рискуван от началото на двубоя, докато Умтити може да замени Клеман Ленгле в центъра на отбраната. Тер Стеген ще застане под рамката за "каталунците", а пред него защитата ще бъде съставена от Алба, Умтити, Пике и Семедо. Ракитич, Бускетс и Сержи Роберто са тримата, които ще трябва да овладеят средата на игрището, а тризъбеца в атака се очаква да е Дембеле, Меси и Суарес.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови