Байерн Мюнхен докосва 1/4-финалите в Шампионската лига, Барселона разочарова в Неапол

OFFNews 26 февруари 2020 в 00:14 1835 0

Отборът на Байерн Мюнхен може да се счита за сигурен участник в 1/4-финалите на Шампионската лига, след като разгроми като гост с 3:0 в Лондон Челси.

Германският шампион бе пълен господар на терена, като спокойно можеше да си тръгне и с по-изразителен успех. Серж Гнабри и Роберт Левандовски развинтиха защитата на домакините.

Германското крило вкара първите два гола в 51-ата и 54-ата минута след асистенции на поляка. Самият Лева бе автор на третото попадение в 76-ата минута. Домакините пък завъриха мача с 10 души на терена, след като Маркос Алонсо си изкара глупав червен в 83-ата минута.

В другия 1/8-финал тази вечер големият фаворит Барселона изигра блед мач като гост на Наполи и си тръгна с равенство 1:1, но и много нови проблеми преди реванша след три седмици.

Домакините откриха чрез Дрис Мертенс в 30-ата, а гостите се добраха до равенство в 57-ата минута, когато се разписа Антоан Гризман. В края Барселона остана с човек по-малко, след като Артуро Видал беше изгонен. Той ще пропусне реванша. Извън сметките е и Серхио Бускетс заради натрупани жълти картони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!