Австриец става спортен директор на Левски

OFFNews 13 юни 2018 в 09:25 2329 0

Левски е на финалната права за назначаването на нов спортен директор. Фаворит да заеме поста е австрийският специалист Вили Рутенщайнер. Той е началник на всичките национални отбори на алпийската страна. Преговорите се водят от собственика Спас Русев, като той се надява да ги приключи до старта на подготовката на “сините” утре, информира "Тема Спорт".

55-годишният Рутенщайнер ще има големи правомощия на “Герена”. Австриецът ще се заеме с менажирането на клуба, воденето на нови футболисти и поставянето на основи при работата с подрастващите. Ако подпише ще има задача да реорганизира и школата.

Той е ръководител на програмата “Проект 12”, станала известна ка то “Австрийският начин”. Методиката се смята за революционна и носи големи ползи за развитието на юношеските и младежките национални отбори на страната.

Рутенщайнер е спортен директор на австрийската федерация от 2001 година насам. Два пъти е сядал и на треньорската скамейка на националния отбор в ролята на старши треньор. Той временно заема поста - от септември до ноември 2011 година, и води тима в евроквалификациите срещу Азербайджан и Казахстан, в които записва победа и равенство. Силата му обаче е в менажирането и правенето на програми за развитие на играта. Спас Русев вече е провел доста разговори с австриеца, като нещата отиват към подпис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови