Атлетико Мадрид детронира Ливърпул

OFFNEWS 12 март 2020 в 00:37 1924 0

Европа ще има нов футболен крал при условие, че сезонът в Шампионската лига се доиграе.

Носителят на трофея Ливърпул напусна безславно още в 1/8-финалите, след като беше детрониран от считания за аутсайдер отбор на Атлетико Мадрид. “Мърсисайдци” платиха висока цена за многото пропуски, които направиха на реванша на “Анфийлд”.

Отборът на Юрген Клоп заличи пасива от първия мач в Мадрид, след като Вайналдум откри малко преди почивката. До края Ливърпул контролираше събитията на терена, но не успя да стигне до втори гол и така се стигна до продължения. Те започнаха по мечтан начин - с нов гол във вратата на Атлетико, като негов автор стана Роберто Фирмино в 94-ата минута.

Тогава обаче настъпи драмата на терена. Резервата Маркос Йоренте върна един гол за Атлетико в 97-ата минута след грешка на вратаря Адриан, а отново той бе точен и в 105-ата минута. Алваро Мората пък реализира трети гол за гостите в 120-ата минута, с което оформи и крайния резултат. По този начин, с общ резултат от 4:2 испанският тим е на 1/4-финал, а Ливърпул ще трябва да се фокусира върху спечелваенто на титлата в Премиър лийг.

В другия мач от вечерта Пари Сен Жермен преодоля проклятието на 1/8-финалите, след като победи с 2:0 Борусия (Дортмунд) в Париж и заличи пасива от 1:2 в първия мач.

Попаденията в двубоя, който се игра пред празните трибуни на “Парк де Пренс” заради епидемията от коронавирус, отбелязаха Неймар (28') и Хуан Бернат (45+1’). Мачът обаче показа пропуските в мярката “закрити врата”. Хиляди фенове се събраха пред стадиона и подкрепяха оттам ПСЖ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews