Английският финал в Лига Европа изглежда все по-вероятен

OFFNews 03 май 2019 в 00:22 1368 0

Все по-вероятен изглежда изцяло английският финал в Лига Европа, след като .ондонските Арсенал и Челси постигнаха добри резултати в първи полуфинали. "Артлеристите" обърнаха Валенсия у дома от 0:1 до 3:1 и гледат с оптимизъм към реванша на "Местайя" след седмица.

Александре Лаказет (18, 26) и Пиер-Емерик Обамеянг (90) бяха точни за Арсенал, след като Муктар Диакаби (11) беше дал ранна преднина на испанците. Така лондончани прекратиха черната си серия от три поредни загуби във Висшата лига.

Айнтрахт и Челси пък завършиха 1:1 в зрелищен първи полуфинал на Лига Европа във Франкфурт и оставиха почти всичко за реванша в Лондон след седмица. И двете попадения бяха отбелязани през първата част. Първо Лука Йович откри с глава за домакините в 23-ата минута.

Малко преди почивката Педро изравни с удар с левия крак. Челси доминираше през по-голямата част от второто полувреме, но не успя да вкара втори гол, а гредата спаси домакините след удар от фаул на Давид Луис. В края "орлите" упражниха на свой ред натиск, но в крайна сметка резултатът се запази.

Трофеят в Лига Европа определено е приоритет за Челси и Арсенал, които чрез него могат да попаднат в Шампионската лига, след като все още не са си осигурили място в топ 4 в Премиър лийг и определено не щадят сили в турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови