Световният икономически форум отложи следващата си среща

OFFNews 26 август 2020 в 18:38 1786 0

Следващата среща на бизнес лидери и политици на Световния икономически форум в Давос, която трябваше да се проведе през януари догодина, беше отменена поради пандемията от коронавирус, като организаторите планират да пренасрочат ежегодното събитие за началото на следващото лято.

"Съветът на експертите е, че не можем да бъдем домакин на събитието през януари", се казва в изявление на Световния икономически форум, цитирано от Ройтерс и БНР.

Срещата в Швейцария, домакин на съперничещи си държавни глави, включително на президента на САЩ Доналд Тръмп и на китайския президент Си Цзинпин, се провежда в курорта Давос от 1971 г. 

Това събитие се превърна през годините в топ място за света на бизнес и на световния политически елит, на което се обсъждат глобалните предизвикателства.

От групата заявиха, че решението за забавяне на събитието "не е взето лесно, тъй като необходимостта глобалните лидери да се съберат, за да създадат общ път за възстановяване и да оформят "Голямото рестартиране" в ерата след Covid-19, е толкова спешна".

Вместо обичайната януарска среща Световният икономически форум в Давос ще бъде домакин на виртуални дискусии на високо ниво през седмицата от 25 януари 2021г., посочиха от организацията, като добавиха, че ще представят конкретната дата и местоположението на пренасрочената среща, след като се уверят в условията на здравна безопасност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови