Рязък скок на нападения над полицаи в Лондон по време на карантината заради коронавируса

OFFNews 19 август 2020 в 21:45 2689 0

Рязък скок на нападенията над полицаи в Лондон е отбелязан по време на наложената заради COVID-19 карантина. От Скотланд ярд съобщиха, че това се дължи отчасти на серията от големи протести и неразрешени музикални прояви, белязани от конфронтация с полицията, чиято намеса е била неизбежна, съобщи БНР.

През май, юни и юли са регистрирани 2027 нападения срещу полицаи, което е с 38% повече от същия период на миналата година. Протестите на движението Black Lives Matter и изявите на крайнодесни групировки имат съществен дял за повечето инциденти, сочат данните.

Любопитен факт е, че има инциденти, пряко свързани с коронавируса, при които полицаи са били заплювани и така са били заразявани с COVID-19. Съобщава се дори за жертви.

Миналият месец правителството проведе консултации дали да се увеличи максималното наказание за лишаване от свобода на 2 г. за посегателство срещу полицаи, пожарникари, надзиратели и служители на Бърза помощ в Англия и Уелс. В момента максималната присъда е 12 месеца.

Зам.-кметът на Лондон Софи Линден, която отговаря за полицията и престъпността, заяви, че полицаите заслужават голямо уважение и всеки, който посяга на тях, трябва да усети пълната сила на закона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!