Quantcast

Над 2,5 млн. са вече подписите за нов референдум във Великобритания

OFFNews Последна промяна на 26 юни 2016 в 09:22 10036 29

Над 2,5 млн. са вече подписите в онлайн петиция, която настоява за провеждане на нов референдум за излизане от Европейския съюз. 

Уебсайтът на Камарата на общините, където е поместена петицията, снощи блокира заради активното участие. 

Петицията настоява и за въвеждането на ново правило - ако гласувалите за или против Брекзит са по-малко от 60 процента, а избирателната активност - под 75 процента, трябва да има нов референдум.

По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица.

На референдума в четвъртък привържениците на напускането на ЕС спечелиха с 52 процента при 72 процента участие на гласоподавателите.

Малко след това лидерите на Ирландия и британската провинция Северна Ирландия отхвърлиха призива на партията Шин Фейн да се организира референдум за обединяване на острова след решението на британците за излизане от ЕС.

Ирландският парламент, който е вече във ваканция, ще бъде свикан на спешна сесия в понеделник заради британското решение. 

След паниката на световните пазари след новината за Брекзит, днес стана ясно, че Агенция Moody's е понижила перспективата за кредитния рейтинг на Великобритания от стабилна на негативна, като има възможност в бъдеще да бъде още понижен. 

Според агенцията започва продължителен период на несигурност, който може да има отрицателни последици за средносрочните перспективи за растеж.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8294

27

ЕСССР

26.06 2016 в 13:44

Само 2 милиона ли? Вчера аз се подписах 12 пъти. Днес ще пусна още 20тина подписа.

27639

25

sottozero

26.06 2016 в 13:36



Хаха, новата опорка на путьовците, които иначе са пример за демокрация, са някакви нови референдуми до победа, или бюрократични пречки по Брекзита та дано отмине, или нови правила за да не може друг желаещ да напусне.

Вижте сега, путьовци, в живота трябва да се държиш мъжки, и когато печелиш, и когато губиш, иначе се превръщаш в недемократичен и егоистичен ревлив путьо, от когото всички странят;)

73928

24

El Commandante

26.06 2016 в 13:18

Начи Проф, не е ли смешно как улисани около гласуването на Брекзита, медиите пропускат нещо много важно случило се по същото време и имащо в дългосрочен план много по-сериозни последствия върху света като цяло-срещата между Си и Путин.
Мани договорите и взаимните инициативи на обща стойност около 50 милиарда, далеч по-важно е споразумението за сътрудничество в областта на глобалната сигурност и по-просто казано-за сдържане на амбициите на страни изживяващи се като глобален хегемон.

Лоши дни за черния вашингтонски маймуняк...

73928

23

El Commandante

26.06 2016 в 13:04

The losers´ propaganda war is full swing, they are trying to steal peoples´choice.