Интензивен трафик на границите ни с Турция и Румъния

OFFNews 13 март 2020 в 13:27 1338 0

На граничните пунктове  "Капитан Андреево" и "Лесово" за Турция трафикът е изключително интензивен на изход за товарни автомобили. Натоварено е движението  и на Дунав мост-Русе и Дунав мост-Видин на границата с Румъния.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Във връзка с епидемиологичната обстановка, на влизане в Турция на ГКПП "Капъ куле" турските власти са монтирали термокамера за измерване на температурата на влизащите пътници, което може да доведе до забавяне на преминаването.

По решение на турските власти временно е преустановено движението на международния бърз влак България - Турция.

На границата със Сърбия:

От 08:00 ч. на 12 март до второ нареждане, временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на граничните пунктове "Олтоманци", "Стрезимировци" и "Брегово". Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към "Калотина" и "Връшка чука".

Въведена е временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и за тези, които преминават транзитно през Сърбия.

На границата със Северна Македония пътници, пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в страната само през пунктовете "Гюешево" и "Деве Баир".

Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Освободени от наложените ограничения са всички товарни превози над 3,5 тона. Мерките и ограниченията ще се прилагат и върху морските и речните превози.

Поради технически причини фериботът на граничен пункт "Свищов-Зимнич" е преустановил работа до отстраняване на повредата.

На границата с Гърция трафикът e нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови