И в Англия си имат Валери Симеонов: политик с обиден коментар за снимка на момче в болница

OFFNews 24 октомври 2018 в 12:48 5009 1

Политикът от партията на консерваторите Стюарт Джаксън скандализира британското общество, като отговори с "жалък кретен" на снимка на контузено момче, покрито със завивка с европейския флаг в болничното си легло, предаде "Гардиън".

От туита става ясно, че 11-годишното момче е искало да присъства на състоялия се в събота протест против Брекзит "Вот на народа" в Лондон, но контузията е възпрепятствала плановете му. Баща му, Антъни Хобли, решава да публикува туита, показващ момчето, завито с европейското знаме в болницата. На туита политикът отговоря с "жалък кретен".

Джаксън е яростен привърженик на излизането на Великобритания от Европейския съюз и беше шеф в кабинета на бившия британски министър за Брекзит, Дейвид Дейвис.

Не става ясно дали коментарът е насочен към момчето или баща му, като по-късно Джаксън го изтрива и допълва в нов туит: "Що за човек нарушава уединението на детето си в такъв чувствителен момент, за да направи политическо изявление за така наречения "Вот на народа"? Сериозно. Ужасно."

Коментарът му обаче предизвика остра критика дори от други политици от партията на консерваторите, които подкрепят Брекзит. Реакцията на Джаксън е в пълен разрез с препоръките на Тереза Мей, която по-рано същия ден предупреди депутатите си да не използват груб език, тъй като политическата обстановка е обтегната. 

Бащата на момчето изиска Джаксън да се извини на семейството му и за "нивото на политическа комуникация". Той коментира, че не е правилно висши политически лица да се държат като "тролове", особено когато има замесени деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews