И Унгария срещу ЕС - ще блокира всяка наказателна процедура срещу Полша

OFFNews 22 декември 2017 в 10:28 3238 1

И Унгария се обърна срещу Европейския съюз, като обяви, че ще блокира всякакви действия на общността за отнемане правото на глас на Полша, предаде Ройтерс.

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви, че ще действа така, защото Полша е жизненоважен член на групата на централноевропейските държави.

На 20 декември Европейската комисия предложи на Съвета на ЕС и на Европарламента Полша да бъде лишена от правото си на глас при обсъждането и приемането на общностните решения заради несъгласие със съдебната ѝ реформа. Зам.-председателят на ЕК Франс Тимерманс обяви, че предложението се налага заради "постоянно неспазване на правилата на ЕС" от Полша, особено с приетите промени в законодателството, свързано с дейността на съдебната власт.

В защитата си към Полша Орбан заяви, че критиките на Брюксел към съдебната ѝ реформа са несправедливи и пристрастни. 

Унгария няма да подкрепи никакъв опит за засдействане на член 7 от договора на ЕС, който води до налагане на санкции, подчерта той и допълни, че е безсмислено да се започват процедури срещу Полша, защото Унгария ще реагира и ще издигне "непреодолимо препятствие" по този път. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

22.12 2017 в 11:26

Европейски съюз-лицемерие,идиотия.сметкаджийство и неспособност да се справи с каквото ѝ да е.....,а ние,българите,все не можем да уцелим кьоравото-като кандидат-студенти(топурдаци) сме,а-а да влезем и все не става....
 
X

Да помогнем на украинските деца!