Германия затяга мерките заради скок на случаите с COVID-19

OFFNews 27 август 2020 в 15:23 1980 0

Германия ще засили коронавирусните ограничения на фона на новия скок при случаите на COVID-19, предаде в Франс прес, позовавайки се на правителствен проект.

Ще бъдат наложени по-строги правила за носенето на маски и ще се забрани на феновете да посещават стадионите най-малко до края на годината в опит страната да се пребори с тревожното повишаване на коронавирусните инфекции в последно време.

Новите мерки ще влязат в сила в цялата страна и ще включват минимална глоба от 50 евро за хора без маски. Досега всяка германска провинция определяше собствени глоби в различен размер - от 40 евро в Хамбург до 250 евро в Бавария.

Германия планира да удължи забраната за големи събития от края на октомври до края на годината, като самото ограничение ще се прилага за всякакви събития - от фестивали и концерти до големи спортни събития с зрители.

Ще бъде забранено и събирането на повече от 25 души на едно място.

Канцлерът Ангела Меркел се среща днес с лидерите на 16-те федерални области в Германия, за да се споразумеят официално за новите мерки, които ще се прилагат в цялата страна.

Правителственият проект насърчава гражданите "да ограничат броя на хората, с които влизат в контакт", както и да поддържат дистанция от 1,5 метра, когато е възможно, и да избират събиранията на открито пред тези на закрито.

По-рано в Берлин забраниха протестите, организирани от противници на ограничителните мерки.

По данни на института "Робърт Кох" Германия регистрира 1507 нови случаи на коронавирус за последните 24 часа, като общият им брой от началото на епидемията достигна 237 936.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови