ЕС ще бъде обявен за зона на свобода за ЛГБТИ общността

OFFNews 10 март 2021 в 23:54 4887 1

Европейският парламент дебатира днес предложение за резолюция, в която Европейският съюз е обявен за зона на свобода за ЛГБТИ общността.

Предложението идва като реакция на зоните без ЛГБТИ идеология, обявени от стотина полски общини, съобщава БТА.

Предложението за резолюция, която няма да има обвързващ характер, ще се гласува утре от евродепутатите.

Европейската комисарка по равнопоставеността Хелена Дали изрази подкрепа за инициативата.

Тя подчерта, че в няколко страни на ЕС представителите на ЛГБТИ общността се сблъскват с нарастващи атаки от страна на политици, духовни лица и други обществени фигури.

ЕС трябва да бъде зона на свобода за всички, без изключение, каза Дали.

Вносител на проекта за резолюцията е германската евродепутатка Тери Райнтке, съпредседателка на специална група в ЕП, посветена на въпросите на ЛГБТИ общността. Тя подчерта, че този документ е първи етап.

Знаем, че нашите животи са все още в опасност, че нашите права са ограничени, нашата свобода е задушена на много места в ЕС, заяви Райнтке и добави, че битката все още далеч не е спечелена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

11.03 2021 в 01:28

Следва нео-либерална интифада в езика. Скоро ще ни се вмени вина, че не си променяме местоименията спрямо прищевките на транссексуалните - някой иска да го наричат не “той” , нито “тя” ами “фе”, примерно. И който не иска - се превръща във ... каквито там думи измислят, за trigger word на промивката на мозъците... “хомофоб” примерно... Използват горките “транс” жертви за насаждане на тоталитарна идеология. Защото това е перфектният неолиберален тоталитаризъм / тероризъм - да ти забранят да ползваш езика си както са ти го предали предците ти.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика