ЕК ни отпуска 73 млн. евро за справяне с имигрантите

OFFNews Последна промяна на 10 август 2015 в 16:09 1239 4

Европейската комисия одобри отпускането на 2,4 млрд. евро помощ за справянето с проблема с имигрантите.

Средствата ще бъдат разпределени в следващите шест години – до 2020 г.

Те ще са насочени предимно към страни като Гърция, Испания и Италия, където има сериозен проблем с овладяването на бежанския поток.

Италия ще получи близо 560 млн. евро, Испания – 512 млн. евро, а Гърция – 473 млн. евро.

България ще получи 73 млн. евро.

Финансиране ще получат още Великобритания и Франция, за да се справят с ежедневните опити на бежанци да преминат в Англия през тунела под Ламанша.

Средствата ще бъдат разпределяни от два фонда – от Фонда за вътрешна сигурност и от Фонда за бежанците, миграцията и интеграцията.

Освен отпуснатите средства, ЕК одобри и допълнителни мерки за справяне с имигрантите, сред които подобряване на процедурите за предоставяне на убежище, условия за интеграция, борба с трафика на хора и всички форми на трансгранична престъпност и екстремизъм.

Със средствата за България ще бъдат финансира допълнителни мерки за наблюдение на границата ни със Сърбия и Турция, за закупуване на оборудване за граничните патрули, борба с организираната престъпност, трафик на хора и наркотици, сътрудничеството с полицейските власти на всички съседни държави.

Средства ще бъдат отделени и за подобряване консулските системи за издаване на шенгенски визи и подобряване системата за засичане на пръстови отпечатъци в реално време, като част от борбата срещу чуждестранните бойци-джихадисти, отиващи да се бият за "Ислямска държава".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.08 2015 в 22:09

Амуниции , а не пари трябват. и ви гарантирам , че ако хора като мен пазят..... един няма да мине , ще ги гърмиме за удоволствие.

11.08 2015 в 12:08

Ако смятат, че е достатъчно - да задържат парите, но да вземат бежанците!

10.08 2015 в 18:30

Да се стреля НА МЕСО
по всичко живо,което идва с лодки откъм Средиземно море и ще се оправи работата.
ЕВРОПА - САМО НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ-ХРИСТИЯНИ!

10.08 2015 в 16:45

2.4 милиарда разпределени между изброените по горе държави и справяне с проблемите в Кале за период от 6 години е просто смешна сума и показва колко късогледи са чиновниците в Брюксел. Тези пари са недостатъчни дори за една година.