Българи от Централноевропейския университет търсят помощ от ЕП

OFFNews 07 април 2017 в 09:37 4404 2

Настоящи и бивши български студенти в унгарския Централноевропейски университет (ЦЕУ) изпратиха писмо до евродепутатите ни с молба да помогнат за оцеляването на висшето учебно заведение. Преди дни унгарският парламент прие законови промени, които правят невъзможно съществуваното на реномирания университет.

Мотивът на промените бе, че вузът прави неконкурентни останалите в страната, защото дипломите му се признават и в САЩ.

Българските студенти се обръщат към евродепутатите, като посочват, че партията на премиера - "Фидес" - е част от Европейската народна партия. "Ние вярваме, че Вие и Вашите колеги имате моралното задължение да излезете с обща позиция в подкрепа на ЦЕУ. Вие самите пък бихте могли да заявите ясно и личната си подкрепа за ЦЕУ чрез индивидуални изявления в публичното пространство. Така ще засилите натиска върху правителството на премиера Виктор Орбан и ще докажете, че сте готови да действате в защита на европейските ценности, принципи и норми", посочват авторите на писмото, които около сто души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

07.04 2017 в 11:11

Би трябвало и разнообразните хрантутници от местния клон на европейската народняшката партия - ГЕРББ и ДСББ да се размърдат. Да вземат да защитят правата на хората, които твърдят, че представляват и които много вероятно гласуват за тях. Идиотският аргумент на орбанлии ще стане за смях в Страсбург.