Президентът на федерацията по щанги хвърля оставка

OFFNews 13 април 2018 в 08:14 10729 0

Президентът на федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев обмисля да подаде оставка заради проблемите, които се случват напоследък. В петък ще има заседание на управителния съвет, на което ще бъде обсъдено какво да се прави заради солената глоба от четвърт милион долара, която трябва да се плати до 26 юни.

Вероятно до оставката ще се стигне на общото събрание, което е насрочено за 6 юни, твърди "24 часа". Федерацията поиска разсрочване на плащането, но получи категоричен отказ от президента на международната Тамаш Аян. Унгарецът дори не е съобщил на заседанието на изпълкома в Колорадо Спрингс преди две седмици, че има ново писмо, което е адресирано до членовете на управата.

"Наистина обмислям да се оттегля. И без това нещата не вървят", обясни Неделчо Колев.

Парите за глобата могат да дойдат единствено от спонсори. Държавата категорично няма законов начин да помогне в подобна ситуация, както обясни на няколко пъти министър Красен Кралев.

При положение че глобата не бъде платена, то се спират правата на всички българи за международни състезания без тези при юношите. Забраната няма определен период, а е до плащането на сумата.

Щангистите все още очакват и сребърния медал на Милка Манева от олимпиадата в Лондон. Всичко е заради неизтеклата процедура срещу рускинята Светлана Царукаева, като документите са в МОК.

До момента българката е позиционирана като трета в категорията си. Милка завърши на пето място в английската столица, но след три положителни проби се издигна до второто. Иван Марков пък от пети стана четвърти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови