Депутат от БСП оглави шахмата

OFFNews 07 май 2017 в 12:15 4678 0

Депутатът от БСП Иван Генов е новият шеф на българския шахмат, който е раздиран от скандали напоследък. Това стана факт, след като Силвио Данаилов подаде оставка. Тя е била гласувана на срещата на Управителния съвет на федерацията в Монтана.

Временно функциите на Данаилов ще бъдат иззети от вицепрезидента на федерацията и бивш шеф на АЕЦ Козлодуй Иван Генов. Енергетикът беше избран за депутат от Врачанско. На следващото заседание на Управителния съвет ще бъде насрочена и дата за избора на нов президент.

През септември месец миналата година Данаилов получи 18-месечно наказание от Световната федерация (ФИДЕ). Етичната комисия му забрани да заема каквито и да е длъжности в рамките на ФИДЕ.

Освен това той нямаше право да участва в каквито и да е събрания на организацията, като можеше да изпълнява функциите си като президент на българската федерация единствено на територията на България, но не и в отношенията и с всички други свързани с ФИДЕ организации.

Припомняме, Силвио е мениджър и гуру на световния шампион в шахмата Веселин Топалов. Данаилов не крие негативното си отношения към новия, стар министър на спорта Красен Кралев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови