Автомобилни състезатели протестираха срещу отнетия лиценз на федерацията

OFFNews 25 април 2019 в 12:49 2279 0

Автомобилни състезатели излязоха на протест малко преди юбилейното 50-о рали България. Причината за недоволството е отнетият преди дни лиценз на федерацията по автомобилен спорт.

Протестът бе организиран в центъра на София, където преминаха част от най-бързите спортни коли у нас. Рали шампионът Стефан Стоев казва, че причината да се състезава за България е подкрепата от федерацията и не би работил с друга. Българската федерация по автомобилен спорт вече 20 години организира у нас първенствата от календара на международната федерация. В началото на годината обаче Съюзът на българските автомобилисти прекратява договора ѝ.

"Отнеха ни лиценза, а нямат това право. Не може организация, която не прави спорт да държи и да пределегира на територията на България", заяви от своя страна пред Нова телевизия Николай Златков, член на УС на БФАС.

"Хора, които съставят правилници и ги гласуват, после участват в състезания - това е категорично нарушение. Наказват се състезатели с лишаване на права години наред и по този начин някои стават служебно шампиони - просто прекратихме това - борбата за власт", каза Емил Панчев, председател на Съюза на българските автомобилисти.

С решение, взето от Министерството на младежта и спорта, лицензът сега е в ръцете на ново сдружение – Автомобилна федерация на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews