3 трика, които ще запазят дивана у дома чист по-дълго време

OFFNews 09 август 2022 в 16:16 6661 0

пране на дивани

Снимка mr-clean

Диван

Ако наскоро сте се сдобили с нови мебели или просто сте съживили старите с помощта на фирма за пране на дивани, най-вероятно искате да се наслаждавате на красивия им свеж вид колкото се може по-дълго. Вижте как да запазите дивана си чист без излишни усилия.

Редовно почиствайте праха

Прахът е основният вид мръсотия, който се среща върху килимите и меката мебел, така че, за да опазите дивана си чист по-дълго време трябва да се погрижите за праха. Най-добрият начин да направите това е редовно да почиствате килимите и мебелите си с прахосмукачка. Когато чистите праха по вашите дивани, фотьойли и други меки мебели с прахосмукачка, не забравяйте да използвате приставката с мека четка, за да не повредите материала на тапицерията.

Освен това, ако нямате време да почиствате подовете с прахосмукачка толкова често, колкото искате, можете да вземете роботизирана прахосмукачка като алтернативно решение. Резултатът е по-малко мръсотия по пода и по-малко прах навсякъде другаде в къщата. Използването на прахосмукачка робот ще намали наполовина времето ви за почистване и ще ви помогне да запазите свежия вид на вашия диван дълго след като сте го купили.

Използвайте калъфка или кувертюра

Знаем, че току-що почистеният диван наистина е чудесна гледка – ухае свежо, петната са изчезнали, а цветовете са ярки. Но ако имате голямо семейство или домашен любимец и искате да го запазите така, трябва сериозно да помислите за закупуване на калъф за мебели. Тя ще послужи за няколко цели едновременно. Калъфката предотвратява навлизането на прах в тапицерията, улавя всички косми от домашния любимец и мръсотията от калните лапи. Ако разлеете нещо, то ще попадне върху покривалото, а не върху вашия диван. Винаги можете да махнете калъфа, когато очаквате гости и искате да се насладите на гледката на вашите безупречни мебели. Ако не обичате да използвате калъфи, вместо това можете да поставите одеяло на любимото място за дрямка на вашия домашен любимец.

Друга част, склонна към бързо повторно замърсяване, е облегалката на дивана, точно там, където полагаме глави. Колкото и да е неприятно да признаем, че някои от нас имат по-мазен скалп от други, а косата на мъжете като цяло е по-мазна от тази на жените. Така че, когато отпускаме главите си на едно и също място всеки ден, то ще се изцапа по-бързо от останалата тапицерия. Така че, ако искате да предотвратите упорити петна от себум, може да покриете облегалката на дивана с някакво покривало, което се сваля и изпира лесно.

Изтупвайте седалките и възглавниците, за да запазите формата им

В един момент мебелните възглавници започват да губят формата си. Ние седим и се облягаме на нашите дивани ден след ден, така че е обичайно те да започнат да изглеждат деформирани. Освен, че не са красиви, смачканите възглавници се зацапват по-лесно, тъй като платът се изтърква. Има две неща, които можете да направите, за да предотвратите това и да предпазите дивана от износване. От време на време изваждайте всички подвижни възглавници на мебелите си и ги изтупвайте добре, като ги обръщате от всички страни. Това ще предпази пълнежа им от сплескване и ще предотврати разтягането на плата. Можете също така да обърнете седалките, ако са двустранни, за да избегнете неравномерно износване и деформация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови