Тайбе Юсеин ще се бори за бронза в Токио

OFFNews 03 август 2021 в 13:28 4299 0

Снимка Getty Images

Тайбе Юсеин загуби в полуфиналите на олимпийския турнир по борба в Токио в категория 62 кг и утре ще се бори за бронзов медал. Българката отстъпи в битката за място на финала от азиатската шампионка от миналата година Юкако Тауай с 2:3.

Двете играха на финала на Световния шампион в Будапеща преди три години, като тогава Юсеин спечели с 6:2 точки.

Полуфиналната среща беше доста оспорвана. В самото начало и на двете състезателки бе направено предупреждение за пасивност. Българката направи успешна контраатака, която бе за 2 точки, но съдията на тепиха реши да не я отсъжда. Последва протест от българската страна и след жури д'апел беше отсъдена 1 точка за Тайбе Юсеин. Българката записа още една точка. Последва атака на Юкако Тауай от Япония и 2 точки в актива й. Така първата част завърши при резултата 2:2.

Във втората част японката взе точка, след като Тайбе Юсеин не можа да реализира атака. До края оставаше малко време и Тайбе не успя да направи нещо.

Преди това българката се наложи с технически туш само за 51 секунди с 10:0 точки над азиатската вицешампионка Болортуя Хурелхуу (Монголия) в полуфиналите.

В първата си среща Юсеин отстрани бразилката Лаиш Нунеш.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови