Кобрата излиза за втори опит да спечели световната титла в тежката категория

OFFNews 12 декември 2020 в 08:45 4091 0

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев и световният шампион в дивизията Антъни Джошуа се изправят един срещу друг тази вечер в лондонската зала “Уембли Арена”, за да определят новия номер 1 при най-тежките.

За Кобрата това ще бъде втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, като той може да спечели поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF), които в момента са притежание на британеца.

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане номер 1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина.

От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи, включително и над сериозни съперници като Дерек Чисора, Хюи Фюри и Богдан Дину, за да се затвърди позицията си на претендент номер 1 за пояса на IBF. Двамата с Джошуа вече има насрочен мач, но контузия на Пулев попречи провеждането му по план в Кардиф.

Официалният кантар на Кубрат Пулев и Антъни Джошуа преди двубоя беше съпроводен със скандал, както е обичайно в бокса. Напрежението между двамата бе предизвикано от лагера на Кобрата, откъдето се чуха освирквания по адрес на британския боксьор при качването му на кантара. Това не се понрави на световния шампион, който каза нещо на Пулев, а Кобрата не му остана длъжен и му отговори, че в събота вечер ще го победи.

Очаква се двамата да излязат на ринга около полунощ българско време, като двубоят няма да бъде излъчен по телевизията. Единствената възможност българските зрители да наблюдават мача е по стрийминг платформа DAZN, която е специализирана в излъчването на боксови мачове и изисква заплащането на месечен абонамент на стойност 3 лева след регистрация и с банкова карта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!