Кобрата срази украинския ''Хълк'', Тервел Пулев победи Роли Ламбърт

OFFNews 31 март 2024 в 07:54 3287 1

Кубрат Пулев
Кубрат Пулев

Кубрат Пулев победи украинеца Игор Шевадзуцкий за интернационалната титла в тежка категория на WBA. Двубоят премина през всички 12 рунда и се реши от съдиите.

Кобрата доминираше през цялото време и не остави шансове на своя опонент. Всички по-сериозни удари попадаха в главата на украинеца, но той показа добра издръжливост и не падна в нокаут или нокдаун, предаде Gong. 

Следващата среща за Кубрат ще е срещу Махмут Чар през септември.

За Пулев това е 31-a победа (14 с нокаут), като той има и 3 загуби.

"Противникът не беше на моето ниво, но беше супер неудобен. Трудно попадаха ударите му, вкара повече глави, отколкото удари. И под пояса удряше, но няма проблеми. Смяната на противника не беше много комфортна за мен, защото се готвех за друг", каза Пулев след мача.

Той допълни, че се надява Чар да бъде готов за септември. Носителят на пояса също взе микрофона и каза, че Пулев не е показал нещо, с което може да го уплаши.

Тервел Пулев победи по точки Роли Ламбърт в основния подгряващ мач в галата в "Арена София". Двама от съдиите дадоха успех със 79:73, а третият - с 80:72, предаде "Дневник".

След третия рунд над лявото око на Пулев се отвори аркада, дошла след сблъскване на главите. Това повлия допълнително на представянето на Пулев. В шестия рунд той два пъти беше свален на земята, но не с удари, а с бутане и натискане, а в седмия Ламбърт нанесе удар при спряна игра.

Успехът е 19-и за Пулев, който има и 1 загуба. "Труден мач, съдията допусна по-мръсна игра и от двамата, първоначално от него, а после аз, нямайки какво да направя, трябваше да използвам същите средства", каза след мача той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки