Антъни Джошуа съвсем забрави за Кобрата

OFFNews 10 ноември 2016 в 09:49 6095 0

Световният шампион в тежката категория във версия IBF Антъни Джошуа говори за плановете си за следващата година, които не включват по думите му среща с българската звезда Кубрат Пулев.

На Джошуа му предстои да се срещне в доброволна защита на титлата с американеца Ерик Молина на 10 декември в Манчестър. На 3 декември пък Кобрата ще се бие със Самюъл Питър в София за Интерконтиненталната титла в тежка категория за професионалисти (б. р. - това е пояс на Международната боксова федерация IBF).

За март-април Джошуа планира бой с украинеца Владимир Кличко, в който покрай титлата в IBF може да бъде разигран и вакантният пояс на супершампион във версия WBA.

"За мен мачовете с Молина и Кличко са просто поредните боеве. Надявам се, да спечеля и след това да се изправя срещу кубинеца Луис Ортис. Следя го, той е един от претендентите и рано или късно ще се изправя срещу него. Ще бъде интересен мач, защото и двамата имаме силна лява ръка", коментира Джошуа.

В свое скорошно интервю Кобрата разкри, че е бил много близо до мач с Джошуа, но нещата не са се получили заради краткото време за подготовка.

"Не бяха спекулации. Всичко бе на косъм от реализация. Този бой бе на ръба да се случи и смятам, че може би ще се случи следващата година.

Имахме малко разногласия, които в крайна сметка ни попречиха. Беше прекалено кратко времето за такъв мач, говоря за подготовката ми за него. Все пак говорим за залог световната титла. За подобна среща се изискват сериозни тренировки в продължителен период от време, а не просто ей така", каза Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови