Quantcast

Цветанов: Страхувам се, че подслушват мен и Борисов

Последна промяна на 15 април 2013 в 17:52 4051 22

Колаж: БГНЕС

Притеснявам се дали заедно с бившия министър-председател не сме подложени на незаконно подслушване.

Това заяви пред журналисти в Елин Пелин заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Аз започвам да се притеснявам дали в момента, в който съм напуснал поста на министър на вътрешните работи, заедно с Бойко Борисов, не сме подложени на незаконно подслушване, което би могло да бъде осъществено точно по време на кампанията, заяви Цветан Цветанов.

Самият факт, че за този сигнал, който Сергей Станишев внесе при главния прокурор, преди това Алексей Петров лансира в публичното пространство, че се очакват големи скандали относно използването на СРС - направете си връзката - кой къде и какво е правил в тази държава, каза бившият вътрешен министър.

Предпоставки е едно, доказателство е друго

Извършена е една проверка в много кратки срокове на този етап и на база на тази констатация, която има от тази проверка, е образувано досъдебно производство спрямо длъжностни лица, които имат пряко отношение към контрола. Нека това досъдебно производство да приключи, за да бъдем обективни в оценките, които даваме, заяви още Цветан Цветанов.

Предпоставки е едно, доказателство е друго, отбеляза Цветанов по повод констатацията на прокуратурата, че има редица нарушения в използването на автомобила за наблюдение.

Няма разпореждания от мен като министър на вътрешните работи за нерегламентирано използване и прилагане на СРС-та, твърди зам.-председателят на ГЕРБ.

Ако се докаже, че аз съм разпореждал, ще се оттегля от политиката и ще си отнеса наказателната отговорност, повтори Цветанв.

Не е работа на вътрешния министър технически да контролира изпълнението на СРС-тата, политическото ръководство се занимава със законовия срок на използването им, отбеляза Цветанов.

В момента сме в предизборна кампания. Много са политическите партии, които смятат, че могат да използват прокуратурата като инструмент в тази кампания. Искам да се обърна към всички тези партии, които днес светкавично са дали пресконференции: какво направиха те, за да променят този режим на работа на СРС, докато бяха управляващи? Имаше СРС, които бяха прилагани към кандидата за депутат Иса Бесоолу и тогава беше подслушван самият Лютви Местан. Тогава министър на вътрешните работи беше Михаил Миков, заяви Цветанов.  

ГЕРБ брани Цветанов

От партийната централа на ГЕРБ днес реагираха и с декларация. В нея се посочва: „В доклада на прокуратурата, който беше оповестен днес, става ясно, че Цветан Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи не е разпореждал незаконни подслушвания. Убедени сме, че българската прокуратура, както и всички български институции не бива да се използват за инструмент в предизборната кампания“.

След като Прокуратурата е установила, че липсват ясни правила за работа на СДОТО, настояваме за максимално разширяване на периода на прокурорската проверка. Призоваваме за повече решимост от страна на главния прокурор, за да стане ясно как са били използвани СРС-тата и как е работила службата от момента на законовото регламентиране на възможностите за използване на СРС-тата до днес. Според нас това е нужно, за да стане как е работила службата при всички предишни политически ръководства на МВР, отбелязват от ГЕРБ.

В декларацията се посочва още: „Остро осъждаме опитите за подмяна на дневния ред на българското общество. И категорично заставаме зад всички действия на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в борбата му с престъпността. ГЕРБ води безкомпромисна битка с организираната и икономическата престъпност. Нанесохме истински удар в сърцето на бившата Държавна сигурност с промените в законодателството. След като спряхме основните финансови кранчета на сивата икономика и нарушихме интересите на кръга олигарси в държавата, днес не сме учудени от политическата немощ и ретроградните модели за водене на кампания, типични за БСП“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2013 в 22:43

Спокойно бе Цветанов, от вас не може да се научи нищо. Чети си детско юношеската литература и се радвай на апартаментите от тъщата.

16.04 2013 в 11:42

Нищо не се разбира от написаното. Може ли на български?

16.04 2013 в 11:23

По-голяма смешка скоро не бях чувал...

16.04 2013 в 06:43

ЖАЛКИ ИДИОТИ СТЕ .И ТИ И ЦЪРВУЛА.ПЛАЩАМЕ ОГРОМНИ ПАРИ ОТ ПРОДЪНЕНИТЕ СИ ДЖОБОВЕ ДА ВИ ОХРАНЯВАМЕ МИЗЕРНИЦИ ПРОСТИ И ТЪПИ.

15.04 2013 в 23:38

кой пък ще хукне д аподслушва такива простаци като тебе и кратуня бе, цвинокио ? пък и д ави подслушват - боли кура за вас, тъп физкултурник с миризливи чорапи...но вината си е твоя и ше си го отнесеш, простако.

15.04 2013 в 21:51

хахахаха, добре казано :) :) :)

15.04 2013 в 21:48

Чл. 34а. (Нов - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) (1) Контрол върху прилагането и използването на специалните разузнавателни средства се осъществява от: 1.МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, когато специалните разузнавателни средства се прилагат и използват от структурите на Министерството на вътрешните работи; 2. председателя на Държавна агенция "Национална сигурност", когато специалните разузнавателни средства се прилагат и използват от структурите на Държавна агенция "Национална сигурност".

(или "Кой ми с*ра в гащите???")

15.04 2013 в 21:46

Ми, страхувай се, имаш правото. Цялото население също се страхува, а всички други политици, всички съдии и прокурори, всички журналисти, си знаят че ги подслушват. Да не си нещо сакат - и ти имаш право да те подслушват като останалите. Демокрация е.

15.04 2013 в 21:43

"Цветанов: Страхувам се, че подслушват мен и Борисов"

Ха-ха!

15.04 2013 в 20:54

За Боко е ясно - ако не беше, Мишо Бирата хич нямаше да го знаем кой е.

А за Цвъ...? Интересно, колко можеш да си контролираш подчинените, след като си им показал как се прави шантаж със СРС?