Цветанов: Мирослав Найденов търси реванш

26 април 2013 в 21:32 3333 3

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов може би се е почувствал засегнат заради повдигнатото обвинение, доколкото знам - за корупция, по досъдебно производство, което е водено в минал период от време. Може би това е една от формите Найденов да търси реванш.

Това заяви в интервю за вестник „24 часа“ заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът му е по повод разкритията на Найденов за подслушвани министри от кабинета "Борисов".

Смятам, че когато човек работи в интерес на държавата, не би трябвало да се притеснява, дори и да бъде подслушван, ако има, разбира се, законови основания за това, твърди бившият вътрешен министър.

Аз винаги съм казвал, че когато работиш в интерес на държавата, никога не можеш да бъдеш в полезрението на правоохранителната система или на разследващите и никога няма да попаднеш в тази хипотеза, изтъкна Цветанов.

Никой от министрите в кабинета „Борисов“ по никакъв повод не е споделял с мен подобни неща - мога да кажа, че всички тези твърдения за подслушаване са абсолютно безпочвени. Аз винаги съм се ръководил от върховенството на закона и СРС са прилагани към български граждани, които са нарушили закона, или български граждани, които подготвят да извършат корупционни схеми, посочва Цветанов.

Въпросът е дали Мирослав Найденов и Емил Димитров не са правили неща, от които да се притесняват, докато са заемали определени позиции и са поемали определени ангажименти, свързани с икономически кръгове, категоричен е бившият вицепремиер.

На въпрос дали е чувал за тайни срещи между Найденов и други опоненти на заместник-председателя на ГЕРБ Цветанов отговаря: „Може да има някаква договорка за системна атака към партията, която промени статуквото в последните 23 г. От началото на управлението на ГЕРБ виждате, че има консолидиране на диаметрално противоположни партии. Незнайно по какви принципи се обединиха и Волен Сидеров, и Сергей Станишев, и Иван Костов, и Лютви Местан. Това дава отговор на всичко, което се е случвало 20 г., и тези огромни дефицити, които имаше в съдебната система и заради липсата на ефективна борба с организираната престъпност“.

Според него твърденията за изготвяни поведенчески профили звучат несериозно: Нали не си представяте, че има хора, които да правят това в партията или в МВР, пита Цветанов.

В България 20 години ние наблюдаваме, че когато дойдат избори, започват компромати. Тогава икономическите и олигархичните структури започват да вземат връх, защото всеки владее определени политически субекти или партии, твърди бившият вътрешен министър.

Борисов е истинският лидер

С лидера Борисов работя от 2001 г. и сме минали през много трудни периоди. Нямаше да има партия ГЕРБ, ако го нямаше лидера Борисов. Всеки трябва да си знае мястото и трябва да бъде екипен играч. Аз съм много коректен и всеотдаен колективен играч. И когато съм тръгнал с лидера Борисов и напуснах системата 2005 г., тръгнах с него, защото съм видял и вярвам в това, което говорим на хората и се стараем да правим като политики. Мога да кажа, че ние взаимно се допълваме, твърди бившият вътрешен министър.

Борисов си има своите лидерски качества, той е истинският лидер, който може да даде кредит на доверие, но всеки трябва да знае, че това е допълнителна отговорност, така аз съм възприемал през цялото време неговото доверие към мен. Никога не съм спирал да работя за държавата и за партията и няма нещо, от което да се притеснявам от това, което съм правил като вицепремиер и министър на вътрешните работи, категоричен е заместник-председателят на ГЕРБ.

Станишев извърши национално предателство

Разбира се, че в тежка политическа кампания, в която някои от основните партии работят само с компромати и със спекулации, остана впечатлението, че замесиха много тенденциозно българската прокуратура. Но все пак се надявам, че прокуратурата няма да тръгне в посоката, в която вървеше по времето на Филчев, когато скандалите са се генерирали умишлено от определени политици и са довели до много шум и накрая до оправдаването и глобяването на прокуратурата. Надявам се, че това няма да бъде допуснато, казва Цветанов.

Според него най-голямото предателство към националната сигурност и към България е направил лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

Той с цената да запази някакви позиции след загубата си на парламентарните избори е в състояние да жертва всичко, дори и националната сигурност на страната ни. Всеки такъв скандал работи много услужливо за тежката организирана престъпност. Но не се учудвам, защото знаете, че Сергей Станишев загуби 9 секретни материала, които бяха точно по теми, свързани с организираната престъпност, което значи, че той ги предостави на организираната престъпност. Това предполага и неговото поведение днес. За голямо съжаление организираната престъпност в момента е в най-благоприятната си ситуация. Има липса на силно и стабилно правителство, липса на политическа воля, с което да се реализират определени политики в тази област. Другото е политически лидери, които компрометират страната си с доноси, по които към настоящия момент няма нищо, което да е доказано, твърди заместник-председателят на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!