След ултиматума на Станишев: Атака подкрепи коалицията с ДПС

26 юни 2013 в 20:45 30524 72

Лидерът на
Лидерът на "Атака "Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

 „Ние, народните представители от партия АТАКА, настояваме да се предложат и приемат в Нардното събрание незабавно мерките за подобряване на доходите на българските граждани, за намаляване на сметките на тока, за раздвижване на икономиката ни и преодоляване на безработицата. Това е дневният ред  на българскато общество и няма сила, която да ни отклони от пътя да го следваме!”.

Такова съобщение изпратиха до медиите от пресцентъра на „Атака” след цял ден мълчание. Изброените от Сидеров мерки залягат в неотложните стъпки на плана "Орешарски".

Именно депутатите на Волен Сидеров са тези,  от които зависи работата на парламента и съдбата на кабинета. По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че ако националистите не се явят в парламента, кабинетът ще е принуден да подаде оставка.

Днес работата на Народното събрание бе осуетена заради липса на кворум. От залата отсъстваха депутатите на ГЕРБ, които в началото на миналата седмица обявиха, че ще се явят в НС единствено за обсъждане на Изборния кодекс. Заради бойкота на бившите управляващи работата на депутатите, а оттам – и на кабинета, зависи от благоволението на „Атака”. Днес обаче те не се явиха в НС, а пресцентърът на партията запази мълчание. Те изпратиха своята позиция до медиите едва преди минути. Декларацията бе озаглавена „Обръщение към обществеността”.

В нея от „Атака” подчертават, че очакват НС да приеме мерки за подобряване на доходите, намаляване сметките за ток, раздвижване на икономиката и стъпки за борба срещу безработицата. Всички тези точки присъстват в плана за незабавни действия на кабинета „Орешарски. С това екипът на Волен Сидеров заявява косвено подкрепата си за правителството.  

В позицията си до медиите националистите осъждат поведението на протестиращите, които днес обсадиха парламента. Те наричат част от тях "вандали" и настояват полицията да пристъпи към арести.

OFFNews препечатва декларацията на „Атака” в пълния й вид и без редакционна намеса:

В България се извършва преврат срещу държавността, законно избраното Народно събрание и обществения строй. Извършват го изгубилите изборите партии като ДСБ, СДС, РЗС, заедно с провалилата се във властта партия ГЕРБ чрез активиране на няколкостотин вандалстващи по улиците на София.
В помощ на превратаджиите работят основни национални медии като  държавната телевизия БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3. Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и пооощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана от вън.  

Поръчката идва от чуждите монополи и вериги от фирми, които изпомпват  печалби години наред от българския народ – само за 2011 година в техните каси са потънали 28 милиарда лева от българските граждани. Застрашени от евентуалните мерки на новото правителство срещу монополите, тези
компании хвърлят в момента милиони, за да активират изхвърлени зад борда политици и групи и да продължат колониалното заробване на България.
Основните институции, които трябва да бдят за спазването на обществения  ред, не го правят. Органите на МВР наблюдават безучастно вилнеещи в центъра на София хулигани всяка вечер от 13 дни насам. Тези хулигани извършват терористични действия, нападат избирателно партийни централи,
нанасят материални щети, застрашават здравето и живота на български граждани и не биват санкционирани за своите престъпления. Народни представители от партия АТАКА бяха ударени от камъни, един от тях – Кристиян Димитров е с телесна повреда и с медицинско свидетелство за
черепна травма. До момента няма задържан и обвинен в престъплението срещу Кристиян Димитров. Поведението на МВР е неадекватно и подпомага закононарушители, които насърчени от това поведение, ескалират своята агресия.
Днес, 26 юни, сряда,  около сградата на Народното събрание група от около 200-300 души подложи на терор излизащи от сградата народни представители, хвърляйки по тях твърди предмети и нанасяйки побой на някои от тях и застрашавайки здравето и живота им. Нито един от тях не беше проверен за самоличност или задържан за хулиганските действия, които извършваше, а това е задължение на МВР.
Ние, народните представители от партия АТАКА категорично отхвърляме агресията и насилието, с което провалени политици и чужди търговски фирми се опитват да извършат преврат срещу държавността у нас. Настояваме незабавно МВР да влезе във функциите си и да задържа всечки
хулиганстващи елементи и те да бъдат осъждани по бързата процедура. Да бъдат издирени и осъдени терористите, сцепили главата на нашия народен представител. Да бъдат арестувани, разобличени и дадени на съд организаторите на терора по улиците на София в продължение на последните
две седмици. Ако МВР не влезе във функциите си и не санкционира закононарушителите, то АТАКА ще отбранява живота и здравето на своите членове и активисти както намери за добре.
Ние, народните представители от партия АТАКА настояваме да се предложат  и приемат в Нардното събрание незабавно мерките за подобряване на  доходите на българските граждани, за намаляване на сметките на тока, за раздвижване на икономиката ни и преодоляване на безработицата. Както и
за изгонване на чуждите монополи, прекратяване на ощетяващите България концесии за добив на злато и други, прекратяване на договорите с чужди фирми, които ни ограбват, прекратяване на контрабандата и наркотрафика, покровителствани от ГЕРБ и търсене на отговорност от досега управлявалите правителства за злоупотреби, корупция и ощетяване на българската нация.
Това е дневният ред  на българскато общество и няма сила, която да ни отклони от пътя да го следваме!
Да живее България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!