След ултиматума на Станишев: Атака подкрепи коалицията с ДПС

Последна промяна на 26 юни 2013 в 20:45 30014 72

Лидерът на
Лидерът на "Атака "Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

 „Ние, народните представители от партия АТАКА, настояваме да се предложат и приемат в Нардното събрание незабавно мерките за подобряване на доходите на българските граждани, за намаляване на сметките на тока, за раздвижване на икономиката ни и преодоляване на безработицата. Това е дневният ред  на българскато общество и няма сила, която да ни отклони от пътя да го следваме!”.

Такова съобщение изпратиха до медиите от пресцентъра на „Атака” след цял ден мълчание. Изброените от Сидеров мерки залягат в неотложните стъпки на плана "Орешарски".

Именно депутатите на Волен Сидеров са тези,  от които зависи работата на парламента и съдбата на кабинета. По-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че ако националистите не се явят в парламента, кабинетът ще е принуден да подаде оставка.

Днес работата на Народното събрание бе осуетена заради липса на кворум. От залата отсъстваха депутатите на ГЕРБ, които в началото на миналата седмица обявиха, че ще се явят в НС единствено за обсъждане на Изборния кодекс. Заради бойкота на бившите управляващи работата на депутатите, а оттам – и на кабинета, зависи от благоволението на „Атака”. Днес обаче те не се явиха в НС, а пресцентърът на партията запази мълчание. Те изпратиха своята позиция до медиите едва преди минути. Декларацията бе озаглавена „Обръщение към обществеността”.

В нея от „Атака” подчертават, че очакват НС да приеме мерки за подобряване на доходите, намаляване сметките за ток, раздвижване на икономиката и стъпки за борба срещу безработицата. Всички тези точки присъстват в плана за незабавни действия на кабинета „Орешарски. С това екипът на Волен Сидеров заявява косвено подкрепата си за правителството.  

В позицията си до медиите националистите осъждат поведението на протестиращите, които днес обсадиха парламента. Те наричат част от тях "вандали" и настояват полицията да пристъпи към арести.

OFFNews препечатва декларацията на „Атака” в пълния й вид и без редакционна намеса:

В България се извършва преврат срещу държавността, законно избраното Народно събрание и обществения строй. Извършват го изгубилите изборите партии като ДСБ, СДС, РЗС, заедно с провалилата се във властта партия ГЕРБ чрез активиране на няколкостотин вандалстващи по улиците на София.
В помощ на превратаджиите работят основни национални медии като  държавната телевизия БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3. Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и пооощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана от вън.  

Поръчката идва от чуждите монополи и вериги от фирми, които изпомпват  печалби години наред от българския народ – само за 2011 година в техните каси са потънали 28 милиарда лева от българските граждани. Застрашени от евентуалните мерки на новото правителство срещу монополите, тези
компании хвърлят в момента милиони, за да активират изхвърлени зад борда политици и групи и да продължат колониалното заробване на България.
Основните институции, които трябва да бдят за спазването на обществения  ред, не го правят. Органите на МВР наблюдават безучастно вилнеещи в центъра на София хулигани всяка вечер от 13 дни насам. Тези хулигани извършват терористични действия, нападат избирателно партийни централи,
нанасят материални щети, застрашават здравето и живота на български граждани и не биват санкционирани за своите престъпления. Народни представители от партия АТАКА бяха ударени от камъни, един от тях – Кристиян Димитров е с телесна повреда и с медицинско свидетелство за
черепна травма. До момента няма задържан и обвинен в престъплението срещу Кристиян Димитров. Поведението на МВР е неадекватно и подпомага закононарушители, които насърчени от това поведение, ескалират своята агресия.
Днес, 26 юни, сряда,  около сградата на Народното събрание група от около 200-300 души подложи на терор излизащи от сградата народни представители, хвърляйки по тях твърди предмети и нанасяйки побой на някои от тях и застрашавайки здравето и живота им. Нито един от тях не беше проверен за самоличност или задържан за хулиганските действия, които извършваше, а това е задължение на МВР.
Ние, народните представители от партия АТАКА категорично отхвърляме агресията и насилието, с което провалени политици и чужди търговски фирми се опитват да извършат преврат срещу държавността у нас. Настояваме незабавно МВР да влезе във функциите си и да задържа всечки
хулиганстващи елементи и те да бъдат осъждани по бързата процедура. Да бъдат издирени и осъдени терористите, сцепили главата на нашия народен представител. Да бъдат арестувани, разобличени и дадени на съд организаторите на терора по улиците на София в продължение на последните
две седмици. Ако МВР не влезе във функциите си и не санкционира закононарушителите, то АТАКА ще отбранява живота и здравето на своите членове и активисти както намери за добре.
Ние, народните представители от партия АТАКА настояваме да се предложат  и приемат в Нардното събрание незабавно мерките за подобряване на  доходите на българските граждани, за намаляване на сметките на тока, за раздвижване на икономиката ни и преодоляване на безработицата. Както и
за изгонване на чуждите монополи, прекратяване на ощетяващите България концесии за добив на злато и други, прекратяване на договорите с чужди фирми, които ни ограбват, прекратяване на контрабандата и наркотрафика, покровителствани от ГЕРБ и търсене на отговорност от досега управлявалите правителства за злоупотреби, корупция и ощетяване на българската нация.
Това е дневният ред  на българскато общество и няма сила, която да ни отклони от пътя да го следваме!
Да живее България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.10 2013 в 18:16

Нямало турци ли?!! А това какво е?:

http://www.youtube.com/watch?v=QcqTxTY1xSM

Пожелавам ти да те съсече ятаган след време, сволоч такъв!

28.06 2013 в 01:04

Може да преживява катарзис .. или някакъв друг вид К...ЗИС.
То бе жега га раздаваха пиците ... знам ли..

27.06 2013 в 18:37

Много по-просто е.

Станишев: Волен, да позная ли на кого най не му се ходи на избори в момента?
Волен: Зает съм, пък на избори и на тебе не ти се ходи.
Станишев: Пак си помисли: аз ще имам малцинство (сефте), ама ти ще си отвънка. Без маймунитет.
Волен: Добре де, измисли някакъв повод и идвам за малко да се регистрирам. Най-мразя да ме чакат хора, на които плащам от джоба си.
Станишев: Като каза джоба, нали видя какво стана със субсидията и нали пресметна какво те чака?
Волен: Идвам, идвам, не се ядосвай.

27.06 2013 в 18:34

Фашизоиден и зловещ призрак грачи зловещо из столицата ни, нарича ни терористи, наркомани, престъпници...Триглавата ламя на мафията и олигарсите ни е сграбчила в смъртоносна прегръдка, нагло и цинично ни обявява война
„Страхуват ли ни” бандитите на Бея, Гея и Злодея?!?!
Не е ли време разделно да им покажем, че сме народ, а не мърша!?
И да ги изпратим на бунището на историята – сега и завинаги!!!
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ, БЪЛГАРИ!!!

27.06 2013 в 13:07

Като се махне националната специфика в наименования на държава/партии/ТВ -
все едно слушаме говорителя на Ердоган, как чете комюнике по повод поредна гореща нощ в парка Гези.
Стилистиката на писанията, е удивително идентична - все едно едни и същи хора са писали две сходни неща и са сменяли на ход пълнежа в копи-пейста.

27.06 2013 в 13:04

Вольо терориста...

27.06 2013 в 13:00

да волен е заел достойна позиция под масата,а зад него местан го подкрепя доста здраво отзад

27.06 2013 в 12:57

+1

27.06 2013 в 12:21

и после не бил политическа к**ва

27.06 2013 в 12:05

Оо, Поли, ти се върна. Точно се притесних, че откачалката #ignorevolen ще остане без твоята защита. Сега вече съм по-спокоен. Кажи сега и ти за тези терористи, лумпени, диваци. За 13 дни един счупен прозорец и едно хвърляне на предмети (което реално беше връщане на хвърлените такива от статистите на атака). А, да - и страшния побой над депутат от антиконституционната партия - след удар по главата обикновено се лежи в болница месеци наред :D
Та след като с мирни обиколки при нулеви конфликти с полицията (освен онази група малоумници, които обикалят телевизиите с едни и същи дрехи и едно и също "р") и все още боклуците не си подават оставката, какво остава? И аз съм привърженик на културните и мирни протести, ама тези не разбират от добро. Без метеж няма да се махнат гадовете.
Бойко какъвто и да е, поне си даде оставката. А кръвта тогава беше заради шибаните скинарчета, които удрят, ритат и замерят с пиратки ченгетата, а после веднага бягат, за да го отнесат нормалните хора.
Хайде, "прекрасна" другарке Поля, оплюй ме :)