Парламентът под обсада и в четвъртък

Владимир Йончев 26 юни 2013 в 22:05 3995 7

Депутат се спасява от народната любов. Снимка Сергей Антонов
Депутат се спасява от народната любов. Снимка Сергей Антонов

Днешната обсада на парламента няма да е последна. За утре (четвъртък) се готви нова, още по-голяма.

В групата "Окупирай парламента" във Фейсбук" вече са потвърдили участие над 12 000 души.

Часът и мястото са известни - малко преди 9 ч около сградата на Народното събрание. Призивите обаче са още по-радикални: "Нека обсадим пак плътно Народното събрание докато заседава, с жива верига , както през 1997г., и да не позволим никой депутат да напуска, докато Орешарски не подаде незабавно оставка, призовава администраторът на групата, който се е подписал като Октай Енимехмедов.

"Народът е призван да вземе властта си от ръцете на мафията, настанила се в Парламента, сега или никога ! Ако не успеем с блокадата и наглостта на мафията ескалира, обсадата ще продължава всеки ден, в който Парламента заседава, до оставката, продължава призивът.

Събитие за утре насрочи и фейсбук групата "На кафе пред парламента", от която започна нетрадиционният протест с чаша кафе пред задния вход на парламента. Тази група призовава, за млако по-ранен час на срещата - 8,30 часа, за да не се изпуска удоволствието от срещата с депутатите на влизане в сградата.

Призивът й звучи така:

"Приятели, дойде време да разширим протеста. Очевидно си имаме работа с дебелокожи и нагли хора, които чакат да се изморим и да разтурим "седенката". Затова да отидем на кафе до парламента, на задния вход, откъдето влизат за работа народните представители. Мирно, спокойно и цивилизовано. Да поговорим за оставки, избори и още нещо... :) Очакваме ви! п.с. Протестите в 18:30 остават!"

В тази група участие са потвърдили над 4 500 души.

В социалните мрежи гневът избухна още по-силно след призива на председателя на Народното събрание Михаил Миков към медиите да неглижират протестите и да ограничат отразяването им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови