Волен осигури кворум и налетя на медиите с обиди

Елица Мартинова 27 юни 2013 в 09:10 17037 50

Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

"Хайде, разчистете пътя, махнете се. Идете да си вземете хонорарите, платени жрици на любовта". С тези думи лидерът на "Атака" Волен Сидеров се обърна към журналистите в кулоарите на парламента, минути преди да осигури кворума в пленарна зала.

Медиите се опитаха да научат от Сидеров какво е променило решението му и защо парламентарната група на националистите днес е в НС.

Под засилената охрана на няколко бодигарда, ограден от други депутати на "Атака", Сидеров премина демонстративно през кулоарите и не пропусна възможността да засипе журналистите с обиди.

Същата бе реакцията му и на влизане в парламента, когато той се обърна към репортерите по мегафон с думите: "Ето ги платените медии на Бойко и Пашата".

В декларация в понеделник вечер националистите осъдиха поведението на редица медии.

"В помощ на превратаджиите работят основни национални медии като  държавната телевизия БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3. Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и пооощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана от вън", писаха от "Атака".

Според националистите те умишлено подклаждат протестите в страната. От парламентарната трибуна Волен Сидеров обясни, че вчера депутатите на "Атака" не са дошли на работа, защото не е имало адекватни мерки за сигурност, които да защитят депутатите. 

В крайна сметка, благодарение на "Атака", в пленарната зала се регистрираха 126 депутати - с петима повече от нужните 121 за кворум, и заседанието започна. 

Първа точка в програмата на депутатите са промените в състава на министерски съвет, свързани с назначението на Даниела Бобева за вицепремиер. Малко след 9 ч. в парламента пристигна и премиерът Пламен Орешарски.

От парламентарната трибуна Волен Сидеров обясни, че вчера депутатите на "Атака" не са дошли на работа, защото не е имало адекватни мерки за сигурност, които да защитят депутатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!