Приел-предал (галерия)

13 март 2013 в 16:40 3390 3

С хляб и сол министърът на земеделието Мирослав Найденов посрещна наследника си проф. Иван Станков (д). СНИМКА: БГНЕС
С хляб и сол министърът на земеделието Мирослав Найденов посрещна наследника си проф. Иван Станков (д). СНИМКА: БГНЕС

В колегиален дух, с носещи символика подаръци и пожелания за ползотворна работа министрите от кабинета "Бойко Борисов" предадоха властта на своите наследници от служебното правителство.

 След като Бойко Борисов му предаде управлението на страната в Гранитната зала на Министерския съвет, новият служебен премиер Марин Райков отиде и във Външно министерство, за да проеме и поста на външен министър от Николай Младенов. Двамата говориха за надеждите си за продължаване на работата по договора за добросъседство с Македония.

Новият министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, която е и вицепремиер, постави акцента в бъдещата си работа върху актуализиране на избирателните списъци.

Новият социален министър и вицепремиер Деяна Костадинова заяви, че до края на седмицата ще направи преглед на бюджета, за да види какви са резервите и колко от средствата могат да се пренасочат в подкрепа на най-уязвимите групи. Ще вдигнем пенциите, както е разписано в закона за държавния бюджет от 1 април, каза тя.

В Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията новият министър Кристиян Кръстев обяви, че няма да прави чистка сред администрацията, за да не всява смут. Заместник-министър остава Валери Борисов. Ще има и втори заместник - дама, чието име ще е известно до края на седмицата.

В Министерстово на финансите Калин Христов прие властта от Симеон Дянков, като определи запазването на макроикономическата, финансова и фискална стабилност като свой приоритет номер едно.

В Министерството на икономиката и енергетиката новият министър Асен Василев получи писалка от Делян Добрев, с която да подписва успешни за бъдещето на страната проекти и договори.

С хляб и сол екипът на досегашния земеделски министър Мирослав Найденов предаде щафетата на следващия МЗХ-шеф проф. Иван Станков.

При приемането на властта новият МВР министър Петя Първанова обяви, че от първите си минути като министър на вътрешните работи ще работи за прозрачни и честни избори без сътресения. Тя заяви, че ще предложи на двамата заместници на Цветанов Веселин Вучков и Димитър Георгиев да останат в екипа й. Цветан Цветанов обаче каза, че Вучков е депозирал оставката си и смята да се заеме с преподавателска работа.

В здравното ведомство новият министър проф. Николай Петров изпрати предшественичката си Десислава Атанасова с букет бели рози - "толкова бял, колкото са бели намеренията ми". По думите на проф. Петров целта му ще бъде спокойствие в системата, прозрачност, за да се изчистят недоразуменията в здравеопазването и коректност при вземането на решения. 

В Министерството на отбраната бившият вече министър Аню Ангелов дари наследника си Тодор Тагаров с икона на Св. Георги Победоносец.

Служебният министър на образованието, младежта и науката Николай Милошев обеща да запази стабилността във ведомството и да съумее да проведе по график матурите и изпитите.

Предстои среща със съвета по фонд "Научни изследвания".

На церемонията по встъпване в длъжност новият министър на околната среда и водите Юлиан Попов се зарече да работи тясно с гражданските организации и създаде консултативен съвет в отговор на обществените очаквания и искания.

Досегашният министър на културата Вежди Рашидов предаде поста на актьора Владимир Пенев с думите: "Изследванията показаха, че само ние и Църквата сме некорупмирани". Пенев на свой ред каза, че предложението за поста дошло неочаквано. "Ще трябва да почакате малко, за да се запозная и да навляза в нещата", каза новият министър на културата.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика