Пияната учителка опита да се самоубие

Владимир Йончев 18 декември 2012 в 19:19 5975 6

Илияна Иванова
Илияна Иванова

Учителката, която влезе пияна в клас, опита да се самоубие. Илияна Иванова е приета в токсикологията на "Пирогов" днес сутринта преди 7 часа. Има пряка опасност за живота й.

Погълнала е лекарства, смесени с алкохол. Какво е тяхното количество и какво е съотношението им тепърва предстои да се изясни. Все още не можем да кажем какви са медикаментите и колко промила алкохол има в кръвта й, каза пред ТВ7 пресаташето на болницата Мария Пойразова.

Илияна Иванова е учителка по немски в 130-о СОУ. Преди седмица тя влезе пияна в час, пя и танцува пред учениците си. След това напусна часа по средата и влезе в съседния клас, който имал час по химия. Колежката й забелязала, че Иванова е видимо пияна и съобщила на директорката на училището.

Пред наш репортер децата, присъствали на сценката разказаха, че учителката е пяла песента Gangnam Style на корейския изпълнител Psy.

Случката предизвика вълна от противоречиви коментари.

Малко след нея се разбра, че Иванова има много тежка съдба. Мъжът й бил болен от епилепсия и тормозел нея и трите им деца. Наскоро починал и тя трябвало сама да се справя с отглеждането на децата си.

Иванова публикува покъртително писмо, в което се извини за поведението си. Съюзът на българските учители започна да събира помощи за нея.

Външният министър Николай Младенов обаче написа във Фейсбука си: "Респект и уважение обаче означава и спазването на най-високите професионални стандарти. Един от които е — не ходи пиян на работа. А ако ходиш — ти си си виновен и си носиш последствията, не някой друг."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови