Миро Найденов: Цветанов подслушваше всички министри и опозицията

Елица Мартинова 25 април 2013 в 08:55 6786 27

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, Снимка: БГНЕС, Архив
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, Снимка: БГНЕС, Архив

Цветан Цветанов скалъпи сигнала в прокуратура срещу мен. Той ме подслушваше незаконно през целия мандат, подслушваше и целия Министерски съвет и всички министри знаеха. За всичко това Цветанов трябва да напусне политиката“, Това заяви пред bTV бившият земеделски министър от кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Неочакваният приятелски огън в редиците на ГЕРБ дойде от близкия до премиера Борисов Мирослав Найденов. Бившият земеделски министър обаче не смята, че Борисов е знаел за похватите на вицепремиера Цветанов.

"Категорично разграничавам Цветанов от Борисов. Аз с Борисов съм имал винаги приятелски отношения и съм сигурен в него. Допускам, че и самият той може да да е бил обект на подобни действия", каза Найденов.

Найденов заяви, че всички министри от кабинета са знаели, че Цветанов ги подслушва още от началото на мандата.

„Политическото воайорство изкушава властимащите, по нашите ширини това се изкривява в това да гледаме под завивките на хората, дори под завивките на своите хора. Цветанов, ти си го правил, затова сега политически отговорното е да слезеш от политическата сцена, защото ако днес не спрем, тези действия ще продължат, израждайки се в народопсихопатия“, заяви Найденов и допълни: Не може при важни срещи всички да оставяме телефоните си в другата стая и да пускаме телевизорите на висок тон. Това е политическо мракобесие.

"Това е продължавало, това е систематично и не съм само аз, това са всички колеги от Министерски съвет. Проучванията се правиха и срещу политическите опоненти. Склонен съм да мисля, че това, което пише в сигнала на Станишев, е вярно. Нека всички подкрепим прокуратурата в тези действия. Ако прокуратурата продължаваше да е слугинаж на МВР, аз днес нямаше да съм тук“, обясни още Мирослав Найденов.

По думите му сагата с подслушването може да изглежда сякаш е постановка на БСП, но фактологията в сигнала на Станишев е твърде правдоподобна.

Според Найденов целта на Цветанов е била да изготви профили на всички свои колеги в Министерски съвет и на конкурентите си от опозицията.

„Целта е да се направят поведенчески профили. Един министър, ако е отстранен, после трябва да бъде контролиран, тези сигнали му запушват устата“, обясни бившият земеделски министър.

Той заяви, че очаква остра реакция от страна на ГЕРБ. Найденов подчерта, че не е консултирал изявлението си с лидера на партията Бойко Борисов.

Бившият земеделски министър призна, че от няколко дни семейството му е изведено извън страната, за да се гарантира сигурността им.

„Говорим за психологически натиск. Ако някой влезе в дома ми да прави обиск, не искам семейството ми да е свидетел на всичко това. Направил съм го, за да запазя, хайде да не кажа живота им, но психическото им здраве“, коментира Найденов .

Той загатна, че през последните години властта в партията и в държавата не е била в ръцете на премиера Борисов, а във вицепремиера Цветанов.

"Това не е сценарий на премиера Борисов, той не ме е пратил. Това е искрено интервю, премиерът дори не знае, че съм тук. От него зависи дали след изявлението ми ще останем приятели", каза още Мирослав Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!