Убиецът на Мария Златанова получи 25 години затвор

Юлиан Христов 05 март 2013 в 16:52 9232 4

Убитата Мария Златанова. Снимка: Фейсбук
Убитата Мария Златанова. Снимка: Фейсбук

25 години затвор получи Михаил Менашки от Бургас, който на 3 септември миналата година уби в Слънчев бряг управителката на бар Мария Златанова. 

Решението взе днес Окръжният съд в Бургас.

Първоначално Менашки ще трябва да излежи присъдата при строг режим. Две години затвор той получи за нападението и нанесените рани върху Симеон Куминков, приятел на момичето, както и още една година и четири месеца за незаконно притежание на боеприпаси.

В понеделник Окръжната прокуратура поиска доживотен затвор без замяна за Менашки, който е бивш полицай. Обвинението поиска от съда да уважи в пълния размер предявените граждански искове на бащата - 200 000 лева и 50 000 лева за нейния приятел, който стана свидетел на убийството и бе ранен в ръката.

Днес съдът реши Менашки да плати 150 000 лева обезщетение на Максим Златанов, баща на Мария и 20 000 лева на Симеон Куминков и разноските по делото. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативния съд.

Oще в началото на делото Михаил Менашки се призна за виновен и поиска протичане на процеса по съкратената процедура.

Съдия Стефан Стойков обясни, че за умишлено убийство по особено жесток начин законът предвижда доживотна присъда, но за смекчаващи вината обстоятелства съдебният състав взел чистото съдебно минало на убиеца Менашки, неговата млада възраст, както и направените самопризнания.

Малко след полунощ, на трети септември миналата година, заслепен от болезнена ревност, Михаил Менашки намушка седем пъти Мария Златанова, с която имал кратка интимна връзка, и прободе в дясната предмишница тогавашния й приятел - 18- годишния футболист Симеон Куминков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови