„Движение БГ“: Докато ГЕРБ се подслушваха един друг, държавата се разпадна

Елица Мартинова 25 април 2013 в 15:45 2930 5

Прошко Прошков, Калин Томов и Тома Биков, Снимка: БГНЕС
Прошко Прошков, Калин Томов и Тома Биков, Снимка: БГНЕС

„Докато те се занимаваха с тези неща – очевидно четири години са се заминавали с подслушване един на друг, в България положението се съсипва“, заяви в коментар по изказването за подслушванията на Мирослав Найденов секретарят на „Движение БГ“ Калин Томов.

„Окрадоха бюджета с контрабанда и корупция, докато се занимаваха с подслушванията.

ГЕРБ е болест, защото те унищожиха напълно политическото. Ако толкова искаха да следят какво става в държавата, ГЕРБ да бяха инвестирали 100-те млн., дадени за подслушване, в електронното правителство“, допълни говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков.

От партията на Меглена Кунева бяха категорични, че е невъзможно цялата сага да се е случила без знанието на премиера Борисов.

„МВР е единственото ведомство, което Борисов познава отвътре, още преди да стане министър-председател. Настояваме да има пълна проверка за този случай. Г-н Борисов да поеме най-накрая своята отговорност“, призова Прошков.

Той осъди нивото на политическо общуване в ГЕРБ и най-вече изказването на Борисов, който по-рано днес заяви, че вярва на Цветанов, защото му се заклел в децата си.

„Какви са тези клетви, какви са тези работи. Това не е политическо поведение, а шаманско. Доскоро управлявалата партия се разпада. Тя винаги се е крепяла на две единствени неща - страхът и корупцията. Страхът отпада, защото няма властови ресурси, корупцията отпада, защото ще загубят властовите ресурси“, категоричен бе Калин Томов.
„Движение България на гражданите“ призова президента да вземе отношение по въпроса и да потърси отговорност на замесените лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови