Плевнелиев: Срещал съм се на 4 очи с министрите не от страх, а от учтивост

Елица Мартинова 25 април 2013 в 12:01 1603 3

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

„Срещите ми с министрите винаги са били на четири очи и винаги съм си оставял телефона при моята секретарка, защото съм учтив човек“, заяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Думите му са коментар по сутрешното изказване на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. По-рано днес Найденов обвини Цветанов, че е подслушвал незаконно всички министри от кабинета „Борисов“ и те са знаели за това.

В интервюто Найденов загатна, че методите на Цветанов са били известни дори на президента Плевнелиев.

„Отивам на важна среща при президента Плевнелиев. Всички оставяме телефоните си в другата стая и пускаме телевизорите на висок тон“, каза сутринта Найденов.

Според Плевнелиев обаче не става въпрос за мерки за сигурност, а за добро възпитание.

„Ако ме питате дали е имало среща между мен и Мирослав Найденов за тази, за която той говори, да, аз имах такава среща, така както имах среща с всички други министри от правителството на ГЕРБ. За мен беше важно да разбера от всеки един от тях какви са текущите проблеми в министерствата и служебното правителство да бъде наясно с тях“, каза държавният глава.

Плевнелиев за пореден път избра да не коментира случая с подслушванията, преди да излезе окончателното становище на прокуратурата.

„Не може да очаквате от президента да дава оценки за работата на един или друг политически лидер. Това дали е имало доказателства за подслушвания или не, е работа на прокуратурата", смята президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!