Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кунева: ГЕРБ нямат политическа воля

Елица Мартинова 23 април 2012 в 13:51 1797 0

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

Управляващите нямат нужната политическа воля, за да наложат спазването на законите в държавата ни.

Това заяви в понеделник лидерът на сдружение „България на гражданите“ Меглена Кунева на дискусия на тема „Нови възможности в развитието на културните политики“.

Като аргументи за тезата си екскомисарят изтъкна порочните практики при обществените поръчки, неуспехите при събиране на данъчните задължения и провала при усвояване на средства от европейските фондове.

„Правителството трябва да има желание и силна политическа воля, за да налага изпълнението на законите, за да бъдат спазвани демократичните рамки. Това обаче е непосилна задача за управляващите, защото е непопулярна сред хората, а ГЕРБ се стремят към масово одобрение, за да останат във властта“, заяви Кунева.

Коментирайки Закона за авторското право, тя обясни, че за да върви държавата напред, гражданите трябва да осъзнаят колко е важно да се спазва регламента.

"България на гражданите" предлага възможност на всички активни граждани да участват в политическия живот на страната", обяви Кунева, загатвайки отново за бъдещите намерения на сдружението да влезе в политиката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews