#ДАНСwithme, ден 17: Партийните централи и Съдът под обсада (видео и снимки)

OFFNews 30 юни 2013 в 15:27 8611 52

Протестът: !6-ия ден. Снимка: Сергей Антонов
Протестът: !6-ия ден. Снимка: Сергей Антонов

Въпреки студеното време и проливния дъжд в 17-ият ден от протестите, на 30 юни, се проведоха протести и блокади, макар и с по-малко хора.

„Вчерашните 1500-2000 души в дъжда ще доведат 15 000-20 000 в понеделник, когато няма да вали. Не протестиращите "циклят", а управляващите, които се чудят как да излязат от патовата ситуация. Патова, защото нямат полезен ход", коментира в социалната мрежа блогърът Асен Генов.

 

Неделният протест по часове:

21.27 часа - Шествието мина покрай централата на ДПС. Минути по-късно протестиращите се отправиха към сградата на Министерски съвет, като имат намерение да стигнат отново до Орлов мост. Близо 150 души останаха на шествието.

21.17 часа - Протестът стигна до централата на БСП на ул. "Позитано". Там те скандират "Оставка", "Мафия" и "Червени боклуци".

21.12 часа - Протестиращите освиркаха Съдебната палата.

21.04 часа - Около 2 500 са протестиращите в столицата към 20.30 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към момента няма регистрирани инциденти.

21.00 часа - Част от шествието вече е на бул. "Витоша".

20.53 часа - Протестиращи освиркаха централата на партия ГЕРБ и скандираха "Мафия".

20.48 часа - Протестът блокира кръстовището при Моста на влюбените при НДК. Шествието наброява малко повече от 1000 души. Някои се разотиват, други продължават към централата на ГЕРБ, а втори лъч минава през парка на НДК.

20.42 часа - По данни на МВР двама души без документи за самоличност и един, у когото са открити наркотични вещества, са отведени в столичното Първо районно полицейско управление за установяване на самоличността им. На петима са им извършени полицейски проверки. Полицейските „Антиконфликт“ екипи имат готовност да реагират при всеки сигнал за провокации или нарушаване на обществения ред. Полицията продължава да обезпечава обществения ред и сигурността по време на протестните действия.

20.27 часа - Протестът се отправи към НДК. Трафикът по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" е блокиран.

20.17 часа - Шествието блокира столичният Орлов мост.  

Видео от протеста пред Министерски съвет:

19.58 часа - В София протестиращите се отправиха към сградата на Народното събрание.

19.50 часа, Пловдив - Протестиращите блокираха коловозите на централната жп гара.

19.30 часа, Пловдив - Около 500 пловдивчани се събраха на протест срещу правителството за 17-ти пореден ден. И тази вечер те имат намерение да блокират жп линиите на Централна гара, като преди това ще викат "Долу ДПС" пред Джумая джамия. Протестиращите смятат да преминат и през централите на БСП и "Атака". 

19.18 часа - Близо 1000 души достигна броят на протестиращите пред Министерски съвет. Те скандират "Мафия" и "Оставка". Някои от тях смятат да посрещнат изгрева на 1 юли пред президентството като пуснат легендарната "July Morning" на Uriah Heep.

18.50 часа - Движението по бул. "Княз Дондуков" беше спряно. Близо 200 души се събраха пред Министерски съвет. 

18.35 часа - Въпреки дъжда, пред сградата на Министерски съвет се събраха 100-ина души. Движението не е спряно. Все още не е ясно дали протестът ще продължи с традиционното шествие през Орлов мост и партийните централи.

 

Джулай морнинг

Протестът на 1 юли ще започне още в 8 ч. пред Министерския съвет, където ще се съберат желаещите да посрещнат Джулай морнинг.

"Да се насладим на слънчевия изгрев пред Министерския съвет, в 8:00 часа, да изпием по едно кафе за здравето на любимите ни министри, които ще заседават в този час, а и за да ни върви добре седмицата", призовават организаторите в двете Фейсбук групи на протеста - "ДАНСwith me ден 7" и "На кафе пред парламента".

Ранният протест ще продължи с шествие до Съдебната палата, където протестиращите ще поздравят с "Добро утро" главния прокурор Сотир Цацаров "неговите бъдещи клиенти". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!