Бойко: Днес щях да вдигна заплатите и пенсиите с 50% (от стенограмата на МС)

Последна промяна на 20 февруари 2013 в 17:39 8219 14

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Министерският съвет разпространи стенограмата от заседанието си днес, на което Бойко Борисов съобщава на министрите си, че ще подаде оставка.

Колеги, знаете че подадох оставка на кабинета и тя вече е в парламента. Има някакво технологично време, не знам колко е по закон, до тогава всички си изпълняват ангажиментите. Ще работите така, че след изборите, ако хората определят пак ние да управляваме, там където ще се върнете да не се е срутило. Това е много важно да го имате предвид. Иначе, още днес щях да вкарам точка да увеличим пенсиите и работните заплати с 50%, но аз съм убеден, че хората когато оценят и днешния ни жест и могат да избират между това, което им се предлага от различните политически партии имаме голям шанс отново да ни посочат нас на първо място. Така, че така искам да се работи, че през тези няколко дни, за които сте там, да правите така, че тези които идват след вас да заварят една подредена държава.

Не мога да не се изкуша отново да коментирам вече излиянията на Костов и Мартин Димитров, защото те са представители на сестринска партия, както в Брюксел е прието да се казва, в момента, че ние сме избягали от отговорност. Ние вчера направихме всичко необходимо в областта на енергетиката. Те създадоха монополите. Те създадоха монополите в горивата, лично Костов, той създаде монопола в енергетика. Впоследствие БСП, ДПС и НДСВ го утвърдиха с ЕРП-тата и със Закона за зелените енергии.
Така, че от днес нататък при всички ваши участия, интервюта или когато участвате в дебати всичко това трябва да се знае от хората. 

Благодаря ви, мисля че направихме доста неща. 

Истински ще се радвам да не трябва да се сбогуваме, особено с магистрала "Струма", не знам как ще я договорят, магистрала "Тракия" българите знаят, че за края на месец май им я бях обещал, сега не носим отговорност. Така са и мариците, така са и двата ЛОТ-а може би на Яна ще станат и на Струма, защото там процесите са необратими и там са вече на асфалт. Но, оттам нататък как ще се оправят, дано българите след тези събития оценят, че всяка капчица кръв по този асфалт, който с такава радост полагаме не ни е нужна и, че изграждането на инфраструктурата беше единственият начин следващите години да се повдигне икономическият растеж, да дойдат инвеститори и да станем нормална държава.

София е един типичен пример за седем години близо управление на ГЕРБ

Щеше да се случи това и с държавата, но в края на краищата хората имат право да изберат съдбата си.
В София, когато станах кмет, бяха приватизирани над 40 детски градини и синьо-червената мъгла, както я наричаха тогава, а сега в парламента, просто беше разпродала всичко. 

Аз го започнах, с Данчето последните няколко години мисля, че направихме това, което тогава само в предизборните кампании всички кандидати за кметове го казваха като какво ще стане някой ден. В тези срокове ние вложихме милиарди, София има едно от най-доброто метро в Европа и евтино при това, има Южната дъга, има Северната тангента, има естакадите на много места.

Надявам се, че поне в София няма да се забуксува и ще успеят да ги довършат. Над 40 - 50 нови детски градини, онези 40 унищожават, а ние 50 строим, смятайте разликата.

Всички спортни зали бяха приватизирани или реституирани като станах кмет. Сега имаме красавица в София, в Пловдив е на ниво всичко сме платили и слагат седалки, на такова ниво е така, че повтарям, музеи и какво ли още не, дълго е да обясняваме, но вие сега ще участвате в предизборна кампания така, че всичко това ще може да се говори. Оттук нататък имаме ясно разграничение с другите партии.

Хората излязоха на справедлив протест, действително кризата в света е страховита. Икономическият растеж на големите държави е около нулата или под нулата, за Европа е минус едно, сиреч под нулата, Европа още е потопена. Бедността и безработицата са бич във всички държави и никой не е предложил лекарство до този момент. Изключвам скандинавските държави Швеция и Норвегия, но знаете, че те имат петрол и газ и когато имаш такива суровини винаги растежът е гарантиран, след четири години и България ще е така, защото ще излязат и нашите находища, които са държани умишлено десетилетия да не бъдат разработени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!