Унищожават 100 дка с трева днес (снимки)

Гранична полиция атакува нивите със "зелена маса" преди първия учебен ден

OFFNews 30 август 2023 в 14:56 2054 2

Марихуана

Снимка Гранична полиция

Днес ще бъдат унищожени 5 ниви с марихуана, общо около 100 дка, в землищата на Бургас, Петрич, Струмяни и Златарево. Нивите с конопени растения са в труднодостъпни места, някои се намират високо в планината. 

Това заяви главен комисар Антон Златанов, шеф на „Гранична полиция". 

Целта малко преди откриването на учебната година все по-малко наркотични вещества да достигат до нашите деца, допълни той.  От началото на месеца са образувани 14 досъдебни производства, задържани са осем лица, от които на шестима са повдигнати обвинения, уточни Златанов, като отбеляза доброто взаимодействие с прокуратурата по тази линия. 

От началото на годината, само в граничния район между България и Република Северна Македония са унищожени около един тон конопени растения в прясно състояние - т.н. „зелена маса". За последния месец на територията на цялата страна са унищожени около 870 кг растения.

Голяма част от реализациите са в резултат на оперативно-издирвателни действия и се задържат лицата, които полагат грижи за тези растения, каза още Златанов. 

В други случаи се пристъпва към унищожаване на насажденията, а целта е да не бъдат изсушени и да не достигнат до пазара. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

89

2

bat.galin

31.08 2023 в 15:00

на първата снимка нялколко листа липсват ...вече.

22548

1

dolivo

31.08 2023 в 08:51

а къде точно?

да застанем от подветрената страна за инхалации

за един приятел питам...
 
X

Да помогнем на украинските деца!