Военната операция в Украйна върви по план, но планът не ни е представен, заяви руски депутат

OFFNews 01 април 2022 в 16:48 4782 1

"Специалната военна операция" на Русия в Украйна върви по план, смята руският депутат Мария Бутина.

В интервю за предаването на Би Би Си "HARDtalk" тя се съгласява с официалната позиция на Кремъл, но в същото време признава, че планът за военните действия не е бил представен на депутатите.

"Би било наивно от страна на Запада да очаква, че тази операция може да приключи за една седмица. Чух спекулации по този въпрос и някои хора казват, че тя трябва да приключи бързо. Аз не мисля така, защото руските сили са много внимателни, за да не наранят цивилното население. Ако искаха да я приключат много бързо, можеха просто да разбият цялата територия. Но ние не го правим. Правим го възможно най-внимателно, за да не пострада цивилното население", заяви Бутина.

На въпрос не е ли очаква Владимир Путин украинската съпротива да бъде минимална и да се разпадне, за да може неговите сили да се втурнат направо към Киев, Бутина - която е разобличена от властите в САЩ за шпионаж, отговаря: 

"Всъщност не бих спекулирала по тази тема, тъй като все още не знаем дали това е вярно или не, дали руските агенции са подготвяли новини за празнуване на победа. Доколкото знам като член на руския парламент, очаквахме една дългопроточваща се операция и тя абсолютно върви по план и никой не знае какъв е планът на президента Путин, защото това е секретна информация, която не се разкрива на обикновените граждани, включително и на членовете на парламента."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1273

1

Johnny B Goode

01.04 2022 в 18:22

Pricelsss, както му викаме ние из шоплука.

Поздравявам рядко умната дупетатка с два куплета от безсмъртното стихотворение на Христо Радевски за партията :

"Мен хулите не ме смущават,
врагът с които те покри —
аз знам, аз вярвам, че си права,
когато съгрешиш дори!
...

И ако нявга се забравя
и почна да те клеветя —
не ме заплювай! Аз тогава
не бих заслужил чест такава —
дори на храчките честта!
"